Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tiltott fegyvertartásért...

Tiltott fegyvertartásért mekkora büntetést szabtak ki mostanában?

Figyelt kérdés
Ki mit tud róla?

#büntetés #ítélkezés #fegyvertatás
2013. máj. 27. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Hol vetted?
2013. máj. 27. 18:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem én vettem, nem is az enyém, csak kíváncsi lennék rá, hogy hogy büntetik.
2013. máj. 27. 18:45
 3/7 doboszoli ***** válasza:
Lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés anno 2-8 év letöltendőt kóstált, nem tudom, változtattak-e rajta.
2013. máj. 28. 07:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Két évtől nyolcig terjedő szabadság vesztés. Ami a középmérték miatt 5 évet jelent. Egyébként visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel és nem tiltott fegyvertartás, de ez részletkérdés.

Persze szerintem nem mindegy, hogy egy mg-42-est tartasz otthon, vagy egy 150 éves elöltöltős karabélyt!

2013. máj. 28. 13:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen! Ha mai napig árulnak bele lőszert, akkor tiltott. De ha pl ma már nem lehet bele lőszert venni, akkor tartható. Pl vannak a 19-20 sz.-i pisztolyok, amelyek hüvelyét felülről ütötte meg a csappantyú, olyan lőszer ma már nincs, hatástalanítás nélkül is tartható. Míg maga a lőszere NEM!

Ha ilyen fegyverről lenne szó, megkeresem neked a törvényt, ha nem, akkor nem OFF-olok többet.

A 150 éves elöltöltős karabély muzeális darab, szabadon tartható, de csak a karabély. Sem a lőpor, sem a csappantyú, sem semilyen más anyag tartása SZIGORÚAN TILOS!

2013. máj. 28. 13:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Konkrétan egy pisztolymarkolatú shotgunról, egy egyszerű pisztolyról (amilyen a rendőröknek is van) természetesen mindegyik lőszerekkel együtt és ezen felül még kb.: 150 db lőszer (egyik sem muzeális) A pisztolyra se volt engedély.

Igen, én is ilyen büntetésekről hallottam. Akkor mégis hogy kaphatott valaki, erre 2 év börtönbüntetést 4 évre felfüggesztve????

2013. máj. 28. 14:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Jó ügyvéd, és/vagy ismerettség...
2013. máj. 29. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!