Tiltott fegyvertartásért mekkora büntetést szabtak ki mostanában?
Két évtől nyolcig terjedő szabadság vesztés. Ami a középmérték miatt 5 évet jelent. Egyébként visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel és nem tiltott fegyvertartás, de ez részletkérdés.
Persze szerintem nem mindegy, hogy egy mg-42-est tartasz otthon, vagy egy 150 éves elöltöltős karabélyt!
Attól függ milyen! Ha mai napig árulnak bele lőszert, akkor tiltott. De ha pl ma már nem lehet bele lőszert venni, akkor tartható. Pl vannak a 19-20 sz.-i pisztolyok, amelyek hüvelyét felülről ütötte meg a csappantyú, olyan lőszer ma már nincs, hatástalanítás nélkül is tartható. Míg maga a lőszere NEM!
Ha ilyen fegyverről lenne szó, megkeresem neked a törvényt, ha nem, akkor nem OFF-olok többet.
A 150 éves elöltöltős karabély muzeális darab, szabadon tartható, de csak a karabély. Sem a lőpor, sem a csappantyú, sem semilyen más anyag tartása SZIGORÚAN TILOS!
Konkrétan egy pisztolymarkolatú shotgunról, egy egyszerű pisztolyról (amilyen a rendőröknek is van) természetesen mindegyik lőszerekkel együtt és ezen felül még kb.: 150 db lőszer (egyik sem muzeális) A pisztolyra se volt engedély.
Igen, én is ilyen büntetésekről hallottam. Akkor mégis hogy kaphatott valaki, erre 2 év börtönbüntetést 4 évre felfüggesztve????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!