Ha valamit elolvastam és hasomlóan leírom a weboldalamra az lopás?
Szóval:
Van egy oldal ott van egy hír én azt elolvasom, majd nem CTR+C CTR+V-vel hanem saját szavaimmal leírom ami ott volt az oldalon.Ha nem tüntetem fel a forrást az bűncselekmény?
És forrásal?
igen, lopás
fel kell tüntetni a forrást.
a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv.-t olvasd el.
A CreativeCommons-os (CC) írományokat, ha szószerint adod tovább, a forrást feltűntetve, nem lesz gond.
A médiumok az MTI-től, vagy a riportereiktől szerzik az infót, ha játék magazinról van szó, akkor azok meg szerződésben állnak a kiadókkal (a játékokéval).
ha a saját szavaiddal, a saját megfogalmazásodban írsz valamiről, az nem minősül szerzői jog megsértésének, mert az onnan már a saját szellemi terméked!
csak gondolj bele, amikor pl. egy pszichológus "kitanulja" a szakmát (értsd: olvas Jungtól, Freudtól, és a többi), majd tart egy előadást mindezen tudás felhasználásával, akkor az is lop? NEM!
csak akkor sértesz szerzői jogot, ha idézel valakitől a forrás feltüntetése nélkül, mert abban az esetben kvázi a sajátodként tünteted fel az ő "szellemi termékét", de abban az esetben ha adaptálod, majd saját magad adod át az infót, az már a saját gondolatod, hiszen magadévá tetted, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!