Szólhatnak azért vagy ütközik valamibe, ha bányatónál meztelenül napozunk, fürdünk?
Szoktak lenne, de nem túl sokan, és annyira nem is meglepő senki számára, mert gyakran nudiznak mások is, de mégse kijelölt nudista hely.
Ilyenkor mi a helyzet jogilag?
Ha a közterület felügyelő észrevesz, akkor megbüntethet vagy rátok hívja a rendőröket. Ez csak szabálysértés, közszemérem sértés hogy pontosan fogalmazzak. A lényeg az hogy ha olyan helyen nudiztok ahol szinte senki sincs akkor nem biztos hogy fognak ott szólni érte.
Én is jártam régebben egy bányatóhoz nudizni, én direkt olyan részre mentem ahol senki sincs, vagy csak nagy távolságokra vagyunk egymástól. Én ott nudiztam a barátnőimmel és akkor senki nem szólt érte.
Sajnos ma már ezt nem tehetjük meg mert az a rész magánterületen van és emenni sem lehet :(
Igen!
Kicsit utána kellett olvasnom. Ez kérlek szabálysértés, a közerkölcs megsértése. 10.000 forintig büntethető. Nem bűncselekmény, ha rendőrt hívnak emiatt akkor közig. eljárásban fogják intézni.
köszi szépen, de még mindig nem értjük többen se :(
milyen közerkölcs? nem nyilvános szexelésről van szó, egy sima meztelen emberi test miért jelenti a közerkölcs megsértését. és ha már utána néztél, valahol esetleg van definíció ara, hogy mi az a közerkölcs, amit meg lehet sérteni? komolyan kíváncsi lennék rá ...
A közerkölcs fogalmát nem definiálja jogszabály, ezért azt a jogalkalmazó (bíró, rendőrség, vagy más hatóság) dönti el, hogy az adott esetben megvalósult-e.
A közerkölcs lényegében az adott társadalomban elfogadott erkölcsi normák összességét jelenti. Magyarán: Magyarországon a nudizmus nem egy erkölcsileg elfogadott dolog, éppen ezért ütközik vele. Ezért vannak nudista strandok, ahol szabadon lehet nudizni. Persze ez esetetekben most azon is múlik, hogy a tónál hány idióta ember van, akinek az érzékeny lelkét bántja hogy ti nudiztok. A naturizmus erkölcsileg még nem elfogadott országunkban, így azt csak a erre a célra engedélyezett helyeken lehet folytatni. Bevallom őszintén én nem vagyok naturista, de nem nagyon érdekelne, ha ott flangálnátok előttem meztelenül...Egyébként Magyarországon a monokinizés sem megengedett!
oké kösz de te is azt írod h "megengedett" ...
na de létezik valami lista arról h mi a megengedett és a nem megengedett?
TÉNYLEG ÚGY VAN, AHOGY ÍRTAD, mert most ha ott van valami "túl erkölcsös" szüzike, aki kitér a vallásából, ha lát egy meztelen fiút, akkor máris szabsértés lesz belőle, de ha meg olyanok vannak ott, akik tesznek rá magasról, akkor meg semmi? azért ez elég furcsa.
Ahogyan az is furcsa, hogy a rendőrség dönti el, hogy szerintük ez most erkölcsös vagy sem .... :-(
Hát szívesen fellebbeznék valami magasabb fórumon, és megkérdezném, hogy egy tök sima meztelen testben mi a frász az erkölcstelen ... (azaz semmi erotika és semmi szex meg társai, csak simán meztelenség!)
Már évek óta járunk mindenhova, dunapartra, bányatavakhoz stb, de mindig mindenhol ledobtunk mindent ha fürödtünk, és eddig csak olyan reakciókkal találkoztunk h vagy nem érdekelte a kutyát se vagy csak megmosolyogtak (ez volt a legrosszabb eset).
Őszintén szólva meglep most ez az "erkölcstelenség" dolog.
Mondjak jobbat? Egyszer voltunk nyaralni a nagy tanyavilágban, de a frászban valahol Kiskun környékén, és ott még mi is kicsit meglepődtünk, hogy a viszonylag nagy srác tök meztelenül volt egész nap, és a kutyát nem érdekelte, igaz nem is voltak sokan arra, na de ameddig a szem ellátott a pusztaságban, ez a srác mindenhova így ment, sőt sztem nyárra ruhája se volt :D aztán egyszer meg egy kisebbségi "telepen" is láttunk ilyet, azok se voltak szívbajosak.
na mindegy. de akkor azt mondod, hogy pl ha fogadásból kiállunk az őt mellé egy szál semmiben stoppolni, akkor az már tuti szabálysértés, igaz? egyszer már megcsináltuk, akkor nem lett semmi, viszont a whiskeyért megérte :XD
Kedves kérdező!
A kérdésed jogos. Jómagam is keresztény nevelést kaptam, bár én úgy gondolom Isten így teremtette az embert, nincs benne kivetnivaló. Ráadásul inkább a nudisták, mint a meleg-felvonuláson parádézó na hagyjuk is inkább...Lényeg az, hogy lehet erkölcsösen meztelenkedni, a probléma az, hogy ezt a hatósági személy úgy értékeli, ahogy neki kedves. A közterületen, vagy nyilvános helyen mezítelen emberi test másokban megbotránkoztatást kelthet, mivel az illem az írja elő, hogy az ember viseljen ruhát. most ez furán hangzik, de ez a kultúra része. Van olyan ország, ahol meg is köveznének ha meztelen meglátnának, máshol meg tök elfogadott. Magyarországon egyelőre nem nagyon tudnak ezzel mit kezdeni, mivel egyelőre a naturisták létszáma viszonylag kevés ezért a jogszabályok a többséget ( a nem naturistát) védik. Saját véleményem szerint túl van parázva a dolog, de mondjuk én sem szeretem ha mások úgymond mutogatják magukat. Nyilvánvaló, hogy egy bányatónál más a helyzet, de pl. az út szélén mindenképpen. Ráadásul a hülye autósok miatt még veszélyeztetitek is a közlekedést!( most azt mondom, amit a rendőr mondana)
szóval ez így ebben a formában szabálysértés, persze senki sem kötelezte a másikat, hogy odamenjen fürdeni ahol éppen ti vagytok, ugyanakkor semmi sem tiltja hogy ő ott legyen és ha azt látja, hogy jajj nekem mezítelen női, férfi test mit fog most gondolni a gyerek...:S idióták... szóval akkor sajnos intézkedés lesz...Egyébként szabad ott fürdeni?:P (az meg hab lenne a tortán, ha még tilos lenne a fürdés és még plusz egy csekk ezért...)Remélem, hogy ki tudtam fejteni a dolgot, úgy h. könnyen érthető legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!