Ez esetben én hibás lettem volna?
Figyelt kérdés
vettem 12 ezer forint értékben húst, szóltam hogy kártyával fizetek. a csávó beütött 2 forintott, mondta hogy zöld, majd pin kód.. :D én szóltam neki hogy keveset ütött be, majd javította és eljöttem. ha 2 forintért hozom el, lett volna belőle bajom? mert azért még ennyire nem teljesít jól Magyarország :DD2013. máj. 18. 21:50
1/4 anonim válasza:
Nem lett volna semmi bajod. A csávó viszont fizethette volna a nem túl magas béréből a különbözetet. Én is szólni szoktam ilyenért (mondjuk ha 2 millió helyett ütne be 2 forintot, akkor már lehet, hogy nem szólnék...)
2/4 ConnectCare válasza:
Szerintem meg lehetett volna :) Az adásvételt a Polgári Törvénykönyv szabályozza, amelynek 4. § (1)része szerint "A polgári jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a felek a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megfelelően, kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni"
Ha látod, hogy az összeg nem OK, de nem szólsz, megsérted ezt a rendelkezést.
De ha ezért nem is, jogalap nélküli gazdagodásért szerintem fel lehetne lépni ellened.
3/4 A kérdező kommentje:
végülis igaz. de akkor ez alapján, ha romlott húst hozok haza, az eladót is perelhetem, hisz akár tudhatja is.
2013. máj. 19. 01:13
4/4 ConnectCare válasza:
Naná! ;) Hibás teljesìtèsnek szàmìtana ès ezèrt kèrhetnèd, hogy cserèlje ki vagy adja vissza a pènzt. Termèszetesen vásárláskor neked is kellō körültekintèssel kell eljárnod, vagyis meg kell nèzned, hogy a termèk jó-e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!