Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nudista strandon lehet fotózni?

Nudista strandon lehet fotózni?

Figyelt kérdés

Tudom, sokszor volt hasonló téma már, de válasz egyszer se született.

Annál is inkább érdekelne, mert eddig 2 jogásztól 2 ellentétes véleményt kaptam. Az egyik szerint fotózni lehet, hiszen elkerülhetetlen is, hogy ha éppen haverokkal, családdal fotózkodunk, akkor bele kerüljenek idegenek, csak nyilvánosságra hozni nem szabad.

A másik szerint meg kifejezetten tilos.

Most akkor hol az igazság?

2013. máj. 6. 12:53
 1/10 anonim válasza:
Idegen embereket ne lehessen felismerni a fotón, én úgy tudom.
2013. máj. 6. 12:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel magánterület, a terület tulajdonosától ha kapsz engedélyt akkor nyugodtan.
2013. máj. 6. 13:32
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
elég sok fotó van neten ilyen helyekről és nem lesifotók hanem minőségi felvételek, sokan még pózolnak is rajtuk.
2013. máj. 6. 13:58
 4/10 Andizsuzsi ***** válasza:
65%

"elkerülhetetlen is, hogy ha éppen haverokkal, családdal fotózkodunk"

Nem elkerülhetetlen. A nudista strandokon nincs tömegnyomor, bőven lehet időt és helyet találni úgy, hogy másokat ne zavarj vele.

2013. máj. 6. 14:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet.
2013. máj. 6. 15:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Nudista strand általában magánterületen áll, így kell a terület tulajdonosának engedélye.

2. Magánszemélyről személyes adat (arckép) csak a beleegyezésével készíthető, nem számít, hogy nyilvánosságra hozod-e vagy sem. Ha feljelent meg is fogja nyerni, és a "gatyád" is rámehet. :D

3. Ha akarnád el lehetne kerülni, hogy mások rákerüljenek

Pontos tájékoztatást az adatvédelmi biztos tudna mondani.

2013. máj. 6. 18:34
 7/10 A kérdező kommentje:

köszi, de egyáltalán nem biztos, hogy magánterület, tehát ebből ne induljunk ki. ez esetben még értem, oké, de pl egy tök szabad parton (közterületen), amit nudipartként használnak, hát a fene tudja, azért más a helyzet, ha az illető közterületen van sztem.

emlékszek én olyan esetre, ahol apuka kamerázta a gyerekeket, és bizony abban a fél nudistrand benne volt ... sőt, emlékszek olyanra is, hogy nudi sportversenyek voltak, és többen is vették az egészet, amúgy tök idegenek, csak úgy emlékbe.

hát érdekes kérdések ezek ...

azt mondjátok, nem csak a nyilvánosságra hozatal, hanem már a közterületen való fotózás / videozás is az érintett személy engedélyéhez kötött?

na csak ezt meg azért tartom kivitelezhetetlennek, mert legyen az akár egy riport a híradóban, és százak mennek el közben a háttérben pl az utcán, és senkinek nincs kitakarva az arca, se a rendszámok, semmi. tehát számomra ez marad káosz.

egyedül a magánterületet értem, bár ott is lehetnek esetek, hogy pl az utcán fotózkodnak, aztán a kertben tartózkodók belekerülnek, mint háttér ... de oké, ez még érthető nagyjából.

jogász nincs itt esetleg?

2013. máj. 7. 07:37
 8/10 A kérdező kommentje:

6-os:

"3. Ha akarnád el lehetne kerülni, hogy mások rákerüljenek"

Hidd el, vannak olyan helyzetek, amikor ez nem igaz. Ennyire nem fekete-fehér a helyzet.

Aztán az külön is érdekelne, hogy ha én pl az utcán készítek emlékbe pl haverral egy fotót, akkor most aki a háttérben van, az egyrészt hogy szerez tudomást erről, ha éppen nem látja, másrészt a gyakorlatban szerinted oda kéne menni mindenkihez egyesével, és aláíratni vele az írásos nyilatkozatát a beleegyezésről? hááááttt, nemtom ...

2013. máj. 7. 07:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Ezt nem könnyű betartatni, de így van. Olyan mint, mikor egy sérült fekszik az utcán, kötelező lenne segíteni (segítségnyújtás elmulasztása büntethető), de valóságban továbbmennek az emberek.

Senki se örülne, ha pucér képeit terjesztenék (egy-két kivételtől eltekintve). Beleegyezés lehet akár ráutaló magatartás is.

2013. máj. 7. 08:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem nagyon szoktak, csak ha van valami naturista rendezvényen hivatalos fotós. Egszer egy pár megkért hogy fotózzam le őket, de ügyeltem hogy rajtuk kívül maximum fák meg lakókocsi legyen a háttérben, más emberek ne.
2013. máj. 11. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!