Járna gyed? Vyagy csak Gyes? Gyedet a legutolsó munkahely bére alapján számolna? Aki munkanélküli annak hogy számolják?
A jelenlegi munkahelyemen több mint 2 éve dolgozok.
Júniustól szeretném ott hagyni mert már úgy érzem nem bírom tovább és az egészségem rovására fog menni.Napi 11 óra álló munka napi 4 óra utazás a munkába és haza járás.Tehát összesen 15 óra napota a munka miatt.Decemberbe volt egy vetélésem.Veszélyeztetett voltam tehát otthon feküdtem.Szerencsére visszamehettem dolgozni miután megtörtént a baj (vetélés).
De ez a munka mind lelkileg,mind fizikailag kizsigerel.Arra gondoltam hogy kilépek feltöltöm maam vitaminnal,kipihenem magam és úgy vágnánk bele újra a babás dologba.Kérdés ha nincs munkám mikor terhs leszek jár gyed.Vagy ha munkanélkülin lennék.Vagy táppénzen.
Szerintem az előzmények miatt úgy is kiírnának.
Ha nincs élő munkaviszonyod a szülés pillanatában akkor csak gyes járna. Munkanélküli alatt jár, de az csak 3. hónapig jár.
Táppénz után is jár.
Táppénz után is jár Gyed,vagy gyes?
Úgy is ha nincs munkaviszony,és úgy vagyok táppénzen?
Ha most dolgozol, és terhesség alatt tpre mész, max egy év táppénz jár, de addig úgyse tart a terhesség.
Ha tp alatt lejár pl a szerződésed (nem írtad, határozott-e vagy sem), akkor azzal a nappal megszűnik a tp is.
Tgyás akkor jár, ha biztosítási jogviszonyban szülsz , vagy utána 42 napon belül (tehát vagy még megvan a munkaviszonyod, nem baj, ha tp-n vagy, akkor is jár, vagy álláskeresésit kapsz).
Ha megszűnik a munkaviszony, álláskeresési, kifutsz a 42 napból, akkor is jogosult vagy gyedre, mert ahhoz nem kell biztosítottnak lenni, elég, ha két éven belül megvan a 365 nap.
Ha jövőre szülsz, a tgyás alapja az idei béred lesz.
A gyed a nettó fizetés hány százaléka kb?
Gyest manapság mennyit fizetnek egy hónapra?
Csak azért kérdezem hogy akkor lehet jobban járok ha nem lépek ki kitartok még pár hónapot ameddig összejön a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!