Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha én mint többségi tulajdonos...

Ha én mint többségi tulajdonosa egy háznak (3/5) egyedül állom a terhaket, akkor ki lehet perelni a maradék 2/5 részt?

Figyelt kérdés

Gondolok itt kényszerbontásra, közügyekre. És én építhetek oda? Többségi tulaj vagyok, és a többiek beleegyezése nélkül volna jogom felhúzni egy 250 m2-es istállót? És annak az összegnek a rájuk eső részét nekik ki kéne fizetni, vagy a részükre ráterhelhető lenne?

Van egy ház, aminek jelenleg 1/5 tulajdonosa vagyunk, illetve 2 társtulaj, ugyan úgy 1/5-1/5 részét megvenném, de a maradék 2 társtulaj, ugyancsak 1/5-1/5 részét nem adja el. Jelen esetben én hogy tudnám megvásárolni az ingatlant teljes mértékben? A rajta lévő ház valószínű kényszerbontva lesz. Nekem a telek kéne, jó helyen van, közel mindenhez, de nem belvárosba, a környéken vannak állattartók, így nem én lennék az egyetlen, valamint szép nagy kertjét beültetném szőlővel, mert a borkészítés az egyik hobbym. Amennyi épület megmaradna, abba meg elférnének a jószágok, a takarmány, valamint másik hobbymnak is lenne ott helye. Még pince is van a bornak. 2-2,5 millió forint lenne, ha mind a 4 részt megvásárolnám. (állítólag olyan 4,5-5 millióra értékelték fel, de itt olyan házat már 2,5 millióért lehet venni, és ráadásul olyan városrészbe, ahol a jószág is ki van tiltva, manapság nem bírja az emberek orra a szagot)

2013. ápr. 29. 18:38
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:
Nem vagyook ingatlanjogász, de nem hiszem, hogy ez lehetséges.
2022. júl. 11. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!