Utána tudnak nézni hivatalosan, hogy dolgozom-e?
Melyik törvény szerint bűncselekmény nappali tagozat mellett 17 évesen dolgozni?
Sem az oktatási törvény, sem a munka törvénykönyve nem tiltja.
Az MT szerint munkát vállalhat, ha már elmúlt 16 éves. (betöltött 15 után iskolai szünetben, 16 után bármikor)
TELJES munkaidős (8 órás) munkát nem végezhet ÁLLAMILAG támogatott (ingyenes) iskola mellett.
De mivel írta, hogy magántanuló így értelét vesztette ez a kérdés is.
De nyolc órás munka nappali tagozat mellett büntetendő.
Most ezt nem értem. Magánsuli de államilag támogatott? Az eléggé lehetetlen szitu. :)
No mindegy, nem igazán értem hogy most akkor te milyen iskolába is jársz, mindenesetre ha államilag támogatott (=a többi adófizető pénzéből és egyéb támogatásokból tartja fenn magát) és számodra ingyenes (=nem kell havonta X összeget fizetned az oktatásért) akkor továbbra is törvénybe ütköző az, hogy te 40 órás munkát vállalsz.
Gondolj bele, így az állam érted 2 intézménynek is küldi a támogatást (a sulinak és a munkahelynek is) valamint felmerül bennük az a kérdés hogy ha naponta 8 órát dolgozol akkor hogy jársz be az órákra?
De én nem tudom te milyen szövetkezeten keresztül intézted az állást, mikor én egyetemista voltam a diákszövetkezet is mondta hogy 8 órás állást nem adhatnak, hisz törvénytelen. Az persze más tészta hogy ha kamu szerződést írnak. Valószínűleg veled is olyat írattak, amire 4 vagy 6 órás munkaviszonyt tüntettek fel. Így lehet, de akkor ez már kétféleképpen szabályba ütköző, szóval ezt, hogy te 17 évesen, suli mellett, végzettség nélkül napi 8 órában dolgozol ne nagyon hangoztasd senki előtt, ez a lényeg!
Mondjuk az érdekelne hogy milyen suli ez, ahová nem kell bejárni annak ellenére hogy államilag támogatott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!