Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kié lesz a közös ház élettársi...

Erdély kérdése:

Kié lesz a közös ház élettársi kapcsolat megszünésekor?

Figyelt kérdés
kettönk nevén van a ház.Nem bejegyzett élettársi kapcsolat volt.A házat bizonyithatóan az én pénzemböl vettük,viszont fele-fele papíron.Még kész sincs,nem lakunk benne.exemnek van saját lakása,nekem is.Számít-e,hogy van 1 kisgyerekünk ennek megitélésekor?
2013. ápr. 15. 22:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Azért a GYES-sel vagdalkozni nem szép húzás tőled. Ha te mentél volna GYES-re a gyerekkel, akkor neked is csak ennyi jövedelmed lenne.
2013. ápr. 16. 21:22
 12/20 A kérdező kommentje:
nem vagdalkozás,csak a tény.
2013. ápr. 16. 21:26
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha te mentél volna GYES-re, akkor te kerestél volna kevesebbet. Remélem, a bíróság majd ezt a tényt is figyelembe veszi.

Szegény gyerek, hogy ilyen apja van. Csesztél elvenni az anyját, és most még ki is akarod túrni...

2013. ápr. 16. 21:31
 14/20 anonim válasza:
Hát ebből tanult a kérdező sose közösködj senkivel.Legyél önálló ember és a magad ura.
2013. ápr. 16. 22:00
 15/20 A kérdező kommentje:
Elvettem volna az anyját,akkor...nemm rajtam múlt.
2013. ápr. 16. 22:21
 16/20 anonim ***** válasza:

szerintem hülye voltál

miért kelett a nevére íratni.

Házasságot nem legalizáltok, gyerek van, a tulajdonodat meg ráíratod?

Szerintem ez hosszú pereskedés lesz, és nem fogsz 100 %-osan kijönni belőle még legjobb esetben sem.

Azon kívül a várható marakodást ....

(laikus)

2013. ápr. 17. 02:58
 17/20 A kérdező kommentje:
Azért irtam a fele tulajdont a nevére,mert neki volt fundamentája,amire kölcsönt kaptunk.ha csak az én nevemre irják,akkor nem kapunk rá kölcsönt.Igy nem volt más lehetöség,mint ez a vegyes megoldás.
2013. ápr. 17. 07:54
 18/20 anonim válasza:

Mindegy is most már.Fő,hogy jól alakuljon minden.

Nekünk van bejegyzett(nyilvántartott)élettársi papír.Azt mondta a közjegyző ez sem jogosít fel semmire még öröklés szempontjából sem.Az esküvő akkor már jobb.Mivel mind kettőtöknek van külön lakása így könnyebb mert lesz hova menni míg a procedúra lezajlik szerintem adjátok el az a tiszta.

2013. ápr. 17. 08:08
 19/20 anonim ***** válasza:

ha el is adják, itt az a kérdés,

hogy ki milyen arányban részesüljön belőle

szerintem a kérdező azért részletezi, hogy ki mennyit keresett

jó lett volna házasság és házassági szerződés,

vagy valamilyen szerződés szétválás esetére.

2013. ápr. 17. 09:00
 20/20 anonim válasza:

Ha tudod igazolni mennyiért vetted Te a házat akkor az jó.Párodnak annyi jár belőle szerintem amennyi kölcsönt felevett és kész.Több nem függetlenül attól,hogy 2 néven van a lakás 50-50%-ban.

Amúgy mivel bizonyítod,hogy te vetted a házat?

2013. ápr. 17. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!