Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi gyerektartás kaphatok...

Mennyi gyerektartás kaphatok a két gyerekemre? Hasonló esetben valaki? Az apjuknak nincs bejelentett jövedelme. Részletek lent!

Figyelt kérdés
2001.-ben váltunk el,akkor a bíróság a két gyerekre 6000,- gyerektartást ítélt meg.A közel 12,évben egyszer próbálkoztam a megemeltetésével,de kevés sikerrel.Egy pár éve már 12.000,-ot küld a két gyerekekre az apjuk.Most újra próbálkozom a megemeltetéssel,amikor kézhez kapta az idézést megfenyegetett telefonon.A gyerekek már 16 és 14 évesek.Kb. 30.000,- amit bérlet,telefon,zsebpénz,foci és a táncra kimegy havonta.

#gyerektartás #emeltetés
2013. ápr. 10. 12:17
 1/4 anonim ***** válasza:

gyerektartást az állam is fizet, 2 gyerekre az adóalapból 20.000ft-ot per hó. (10.000 / fő)

Apai gyerektartást a bíróság itéli el. Ez általában időre van. Vagyis olyan nincs hogy 2001-ben 6000FT és kész, egész életedre. Általában ezt úgy mondják ki, hogy x évre xft-ban határozta meg a bíróság.

Ez kb a 3-4xese lehet most.

De egyébként a gyerektartás nem arról szól, hogy minden az apjuk fizet. Csak belead.

2013. ápr. 10. 12:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen,ezt én is tudom,hogy nem mindent az apjuk fizet.Én etetem,itatom,fűtök rájuk,gyógyszer,ruhák.12 éve én vagyok velük,én kelek hozzájuk,ha betegek.Én iskolázom őket és a nagyobbik ballagását is egyedül én rendeztem.Ráadásul mindét gyerek szemüveges és az apjuk még abba sem segített. Csak egy kicsit többet kellene az apjuknak fizetni,vagy rosszul gondolom?
2013. ápr. 10. 13:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Állam nem fizet gyermektartást! Van megelőlegezés, de ez nem az az eset.

Tartásdíj változtatását 2 évente lehet kérni, majd a bíróság határoz, hogy emeli-e vagy sem. Amúgy, ha szükséges extra tétel van, mint a szemüveg, a másik szülőnek is kell viselni a költségeket.

2013. ápr. 10. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:

3/3-as

Állami gyerektartás, vagy családi adókedvezmény, ki hogy hívja. Ha azt nézed hogy az adóalapjából gyermekenként 10.000 huf, az már nagy segítség. 3 gyerek felett meg már több mint 10.000 huf/fő.

Szóval ez is minősülhet gyerektartásnak. Csak más a neve.

2013. ápr. 10. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!