Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Diákigazolvány matrica nélkül...

Diákigazolvány matrica nélkül érvényes?

Figyelt kérdés

nem találok a neten semmit erről.

a 18at betöltöttem decemberben, az iskolában azt mondták, hogy matrica nekem nem kell ebben a tanévben.

ellenben, a mávon két alkalommal is felhívták az ellenőrök a figyelmem arra, hogy a diákigazolványom érvénytelen, mivel nincs rajta matrica, mert most módosítottak valami jogszabályt április 1-től.

hol találhatnék információt erre vonatkozóan?

2013. ápr. 8. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Régen tuti nem volt érvényes, mivel engem jól megb@asztak az ellenőrök a matrica nélkül.
2013. ápr. 8. 17:38
 2/7 A kérdező kommentje:
még középiskolás vagyok, így érvényesnek kellene lennie, mert augusztus után töltöttem be a 18at
2013. ápr. 8. 17:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Matrica nélkül nem érvényes, az ellenőrök is megmondták, nem?
2013. ápr. 8. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:
NEM érvényes. A fiam jegyvizsgáló, most kérdeztem meg tőle.
2013. ápr. 8. 17:58
 5/7 A kérdező kommentje:
és ezt iskolában miért nem mondja senki?
2013. ápr. 8. 18:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem érvényes, így annak idején nekem is ez volt a bajom. A középiskolám valamilyen okból képtelen volt adni egy matricát.
2013. ápr. 8. 18:19
 7/7 Andizsuzsi ***** válasza:

A jegyvizsgáló fiad jogszabályt is tud hozzá mondani?

A diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül addig érvényes, amíg a tanuló tankötelezettsége tart. A most 18 évesek annak a tanévnek a végéig tankötelesek, amelyikben a 18. évüket betöltik. Tehát a kérdező június 15-ig tanköteles, nem kell matrica az igazolványára.

Más a helyzet a 16 éves korukig tanköteles tanulókkal, és valószínűleg az ellenőrök/jegyvizsgálók velük vonják össze a fenti helyzetet. Az ő tankötelezettségük ugyanis azon a napon megszűnik, amikor a 16. életévüket betöltik. Tehát ha december 2-én betölti a 16 évet, akkor 3-tól kell matrica az igazolványra.

Egy iskolatitkár

de ha valaki nem hisz nekem, akkor itt a Somló Volán hivatalos tájékoztatója erről

[link]

2013. ápr. 8. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!