Diákigazolvány matrica nélkül érvényes?
nem találok a neten semmit erről.
a 18at betöltöttem decemberben, az iskolában azt mondták, hogy matrica nekem nem kell ebben a tanévben.
ellenben, a mávon két alkalommal is felhívták az ellenőrök a figyelmem arra, hogy a diákigazolványom érvénytelen, mivel nincs rajta matrica, mert most módosítottak valami jogszabályt április 1-től.
hol találhatnék információt erre vonatkozóan?
A jegyvizsgáló fiad jogszabályt is tud hozzá mondani?
A diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül addig érvényes, amíg a tanuló tankötelezettsége tart. A most 18 évesek annak a tanévnek a végéig tankötelesek, amelyikben a 18. évüket betöltik. Tehát a kérdező június 15-ig tanköteles, nem kell matrica az igazolványára.
Más a helyzet a 16 éves korukig tanköteles tanulókkal, és valószínűleg az ellenőrök/jegyvizsgálók velük vonják össze a fenti helyzetet. Az ő tankötelezettségük ugyanis azon a napon megszűnik, amikor a 16. életévüket betöltik. Tehát ha december 2-én betölti a 16 évet, akkor 3-tól kell matrica az igazolványra.
Egy iskolatitkár
de ha valaki nem hisz nekem, akkor itt a Somló Volán hivatalos tájékoztatója erről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!