Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Orvosi ellátásra lehet -e...

Orvosi ellátásra lehet -e valakit kényszeríteni?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 2. 23:12
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Menjünk csak tovább! Az önveszályesség miért kivétel? Mi köze van hozzá a társadalomnak (ha egyszer demokrácia?) Söt a közveszélyesség sem lehet ok a társadalmi korlátokra (Az más persze, ha valaki ilyenkor csak ugy önvédelemböl agyonveri.)
2013. ápr. 3. 09:55
 22/22 anonim ***** válasza:

8 illetve 14 vagyok. Kaptam egy visszakérdést, hogy egy gyerek ugyan mit tudna eldönteni.

No a válaszom az, hogy amikor én jártam iskolába, akkor csak általánosban (ami akkor 8 osztályos volt) volt iskolafogászat. Egy huszonéves hisztis pitscha volt a gyerekfogorvos, aki csak ordítani tudott a gyerekekkel és mindenki félt tőle, mert érzéstelenítő nélkül fúrt, tömött, és tényleg féjdalamasan meg szarul dolgozott. (Kiestek a tömései, stb).

Na én (ekkor még a '80-as éveket írjuk!!!) egyszer exkatedra kijelentettem, hogy márpedig én a Csimma Évához (így hívták a csajt) N-E-M VAGYOK HAJLANDÓ menni és nem vagyok hajlandó alávetni magamat az ő "szaktudásának".

Erre annyi történt, hogy a tanár beírt az ellenőrzőkönyvecskébe: "Tisztelt Szülők! ******** a mai napon elzárkózott a fogászati kezeléstől, ezért kérem a szülőket, hogy a fiukat vigyék el fogorvoshoz... dátum, aláírás." A szülők meg elfogadták, mert egyetértettek velem, hogy henteshez nem akartam menni.

Na ha valaki megpróbált volna lefogni, vagy erővel felnyitni a pofámat, szerintem apám kiverte volna a dilit és mindenkit kirúgatott volna. (Magas beosztásban dolgozott, tényleg befolyásos volt.)

És nem az a téma, hogy ne lehetne elfogadni, hogy egészségügyi követelményeket támasztanak, hogy valaki egy közösségbe járjon. Ennek jogosságát senki nem vitatja. DE AZ IGENIS ELFOGADHATATLAN, hogy egy egyszerű iskolai vagy munkahelyi vizsgálaton TESTI KÉNYSZERT alkalmazzanak. Elvégre nem egy büntetésvégrehajtási intézetről van szó. Vagy tévednék?

2013. ápr. 3. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!