Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem internálják azokat...

Miért nem internálják azokat akik annak idején zsidókat bujtattak, vagy hamis paírokkal látták el?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy minden cselekedetet az elkövetése idején fennálló törvények szerint kell megítélni.
2013. márc. 26. 16:24
 1/6 Vadkan01 ***** válasza:
0%
Szerintem egyértelmű a válasz.
2013. márc. 26. 16:29
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

Elég szomorú lenne, ha ma büntetnék azokat, akik más emberek életét megmentették, vállalva a vele járó kockázatokat!

Elég szánalmas ember vagy!

2013. márc. 26. 17:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy tudom, hogy minden cselekedetet az elkövetése idején fennálló törvények szerint kell megítélni."

Ez így nem igaz, büntetőjogban ha az elkövetés óta enyhébb lett a büntetés, illetve már nem büntetendő a cselekedet, akkor az újabb szabályozást kell alkalmazni.

2013. márc. 26. 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod. Idézem is a Btk.-t:

"2. § A bűncselekményt az elkövetése idején hatályban levő törvény szerint kell elbírálni. Ha a cselekmény elbírálásakor hatályban levő új büntető törvény szerint a cselekmény már nem bűncselekmény, vagy enyhébben bírálandó el, akkor az új törvényt kell alkalmazni; egyébként az új büntető törvénynek nincs visszaható ereje."

Meg már el is évült.

2013. márc. 26. 17:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

És mielőtt felvetnéd, hogy az okirathamisítás most is büntetendő:

"30. § (1) Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személyét vagy javait közvetlen és másként el nem hárítható veszélyből menti, vagy a közérdek védelmében így jár el, feltéve, hogy a veszély előidézése nem róható a terhére, és a cselekménye kisebb sérelmet okoz, mint amelynek elhárítására törekedett."

2013. márc. 26. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem csak egy aprócska viszont-kérdésem lenne: kik?
2013. márc. 26. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!