Mit szóltok ahhoz, hogy az embenek sokszor a saját hibája is, hogy meglopják pl. a metrón?
Most egyik ismerősöm sírt nekem,hogy ellopták a pénztárcáját benne 1000 ft volt meg az iratok személyi meg stb.
Egyáltalán a pénztárcába miért kell ott tartani a személyit,iratokat?
Én a pénztárcámban csak a pénzt tartom ,és azt sem hordok sokat,mert,ha ellopják vagy eltűnik akkor lesz@rom,de az iratokat külön irattartóban hordom.
Nem tudom miért kell az iratot is ott tartani?
Nem gondolják,hogy ez sok utánnajárás,ha eltünnek az iratok?
Mit gondoltok?
Férfiként nem lehet megtenni, hogy 20 irattartód és 8 pénztárca legyen nálad. Vagy te esetleg női kis táskával közlekedsz, hogy minden elférjen?
Ráadásul kirabolni sem kötelező.
A krimonológia egyik aldiszciplínája, a viktimológia kutatja ezt, hogy ki hogyan válhat áldozattá, és az a tanulság, hogy igen, vannak, akik "bevonzzák" a bűncselekményeket magukra.
Nem pontos kifejezés az, hogy a "hibája", hiszen nem tudatos a legkevésbé sem a dolog, de leegyszerűsítve igen, van ilyen, tudományosan igazolható.
A sértetté válás soha nem lehet saját hiba. Az az elkövető hibája teljes mértékben, mivel az ő deviáns viselkedése okozza.
Amire te gondoltál kérdező szerintem az áldozattá válás. Nagy ereje van a szavaknak. Van olyan aki tudatosan elővigyázatos, gondol arra, hogy ne őt szemeljék ki, ne váljon áldozattá, és van akit ez nem érdekel.
Erre valóban a legjobb példa a zsebesek. Számtalan média foglalkozott már ezzel, a megelőzésre szólítva fel a lakosságot. Ezzel a szakterülettel foglalkozó rendőrök osztják meg a praktikákat, hogy mire kell figyelni.
Rengeteg féle trükk létezik, és persze rengeteg védekezés is.
Kerülni kell a közvetlen tumultust, a közvetlen testi kontaktust (tömött busz, metró). Az értékeidet ha lehet cipzáros zsebbe, vagy nem látható helyre rakd.
Nekem ezek alapvető dolgok, mert én például a munkám során bűnözőkkel foglalkozok, és a hétköznapokban civilben is más szemmel nézelődök, mert rá ragad az emberre. Ezt magyarázza az, hogy mennyi olyan hír van, ahol a szolgálaton kívüli rendőr, határőr akadályoz meg egy bűncselekmény.
Valakit ez egyáltalán nem érdekel.
Engedm egyszer zsebeltek ki, és azért, mert könnyű préda voltam.
Hullafáradt voltam, nem tudtam jól koncentrálni, lassú volt a reakcióm, hiába éreztem meg, hogy mintha a közelembe férkőne valaki.
Gondatlan voltam, fáradtan, éhesen megálltam egy szendvicset venni. Előlről, hátulról figyel a középkorú, erre szakosodott házaspár.
A pénztárcámat a lifegő kabátzsebembe tettem, amit be sem gomboltam ,mert melegem is volt.
És egy nagy szatyor is volt nálam az egyik kezemben, a másikban a szendvics, kabát hétracsapva.
Ennél több nem kellett nekik ....
nem is a pénzt sajnáltam, hanem a kis fiatalos műanyag pénztárcát.
Ha olyan lehetőséget ad rá pl nyitva van a táska vagy akármi és könnyen kilopható (és még le is szärja) az meg is érdemli, hogy kirabolják..
Az nem a te hibád ha pofán fújnak vagy fejbe vernek v bicskát torkodhoz nyomják, h ide a cuccot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!