Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy személyes blogra...

Ha egy személyes blogra töltöm fel novelláimat, regényrészleteket, azokat hogy védi a szerzői jog?

Figyelt kérdés

Tehát ha készítek egy blogot, ahova olyan írásaimat töltöm fel, amik egy fantasy regény alapjai, novellák a világ keletkezéséről, és hasonlók, ebben az esetben hogy védi a szerzői jog a tartalmukat?

Illetve mit tudnék én azzal kezdeni, ha valaki másolná?

Álnéven írnék... érdemes az [link] - nál bejegyeztetni az álnevet?

2013. márc. 24. 17:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha semmilyen formában nincs levédetve a szerzeményed akkor az lopja le, aki akarja.De még ha védett, szerintem sokan azzal sem törődnek.Helyesebb lenne, ha papírformán írnád le, vagy ha már netre teszed, akkor úgy, hogy ne legyen akárki számára elérhető,csak mondjuk, egy csoportnak, ha ez így megoldható.Úgy tudom, nem csak Artissjusnál lehet jegyeztetni, védetni a művet, vagy nevedet.
2013. márc. 24. 19:15
 2/2 espan ***** válasza:

nem, semmi ilyet nem kell tenned. a szerzőt a jog már az alkotás megalkotásának pillanatától kezdve védi a szerzői joggal.

ha nagyon parázol, akkor egy-egy változatot (mondjuk mérföldkövenként) letehetsz közjegyzőnél kinyomtatva.

2013. aug. 27. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!