Az ingatlanomon jelzálog van bejegyezve, de tartozok egy illetőnek x összeggel. A végrehajtás akkor is megtörténik?
Figyelt kérdés
Fizetési meghagyást küldtek a MOKK -tól , 15 napon belül ha nem tudok fizetni a végrehajtást akkor is elindítják.2013. márc. 22. 18:00
2/12 A kérdező kommentje:
ilyenkor a végrehajtó a jelzálog összegét és az x összeget összeadva árverez, vagy külön külön is megteheti? ki az első? a bank vagy az illető személy?
2013. márc. 22. 19:16
3/12 anonim válasza:
Az árverésen az ár nem attól függ, hogy mennyivel tartozol. Nem tisztáztad milyen tartozásról van szó, illetve, hogy milyen jogi lépéseket tett már meg az illető veled szemben.
4/12 A kérdező kommentje:
ő 2.000.000 ft os tartozásról küldött fizetési meghagyást. én most erre ellentmondást küldök, mert az összeg nagyon sok, nem tartozok annyival. Semmi más intézkedés nem tett. ha megkapják a válaszom akkor lesz belőle per. Ez mennyi idő?? Azonnal elindul a végrehajtás vagy csak a jogerős bírói végzés után, ha olyan döntés születik? Mennyi idő?
2013. márc. 22. 20:36
5/12 anonim válasza:
A per évekig is elhúzódhat, végrehajtás majd jogerős ítélet után lehetséges és az sem automatikus, a félnek kell kérnie. Lehet nem teljesen jól értettem eddig a helyzetet: más miatt indul ellened végrehajtási eljárás?
6/12 anonim válasza:
Az "illetőnek x összeggel" tartozol:A kölcsönről írtatok szerződést? Ha kölcsönkérsz akkor tisztázni kell a kamatokat is:ha a kamatot soknak tartod akkor érdemes a bíróságra menni,mivel a törvény emberei az MNB- bank által megállapított értéken illetve a bíróságokon meghatározott Jegybanki alapkamatot számítja fel a tartozás megfizetésénél! Megkeresheted a végrehajtót egy levéllel és hivatkozhatsz arra is,hogy nem tudsz most fizetni,a végrehajtók az indokot a legtöbbször figyelembe veszik.
7/12 anonim válasza:
6-os vagyok:Jól látod megvan a hierarchia a tartozások kiegyenlítésénél! Nem tudni kitől vettél fel jelzálogot? Ha a bankon (a bank is kért végrehajtást?) kívül csak a magánszemélynek tartozol akkor először a banknak kell visszafizetned a kölcsönkért összeget és ezután következhet a magánszemély ! Persze ettől függetlenül lehet hallani olyan esetekről amikor a tv-t,autót és egyéb használati eszközt lefoglalnak fillérekért!
8/12 A kérdező kommentje:
van banktól felvett hitelem , amire a jelzálog be lett jegyeztetve. Tartozok ennek a félnek , de nem annyival amit ő követel, havi szintem mindig adtam neki amiről van papír és van letétben is. nem értem a követelését, és erre ellenérvet írok, ha akarja vigye perre én nyugodt szívvel állok elébe, csak félek nem szeretem az ilyen dolgot. 2 hónap múlva szülök, van egy 7 éves gyermekem még, és a legrosszabb hogy a munkáinkat a párommal elvesztettük. :( de amit csak tudunk letétbe rakjuk mert fizetési szándékunk van. tartozunk amit elismerünk, de annyival amennyit ő követel. És hát félek hogy csak egyszer jönnek és kiraknak a házamból.
2013. márc. 23. 08:46
9/12 A kérdező kommentje:
a bank nem kért végrehajtást mert a hitelem fizetem, csak a z a bizonyos személy. el is vagyok keseredve nagyon , hogy mi lesz, de a per elé bátran állunk.
2013. márc. 23. 09:13
10/12 anonim válasza:
"a bank nem kért végrehajtást mert a hitelem fizetem, "
Viszont ha a jelzáloggal terhelt ingatlanra végrehajtási eljárás indul, abban a pillanatban a szerződés felmondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!