Büntethető-e jogilag, ha nyilvánosan szidom az istent?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy csinálok egy blogot, aminek az lenne a témája, hogy istent szidjuk, gúnyolódjunk rajta, vagy ha valakinek feszült napja van, akkor odajöjjön kommentben káromkodni. Esetleg káromkodási versenyt rendezni, hogy ki tudja istent minél jobban szidni. Na már most mivel ő nem egy létező személy (legalábbis nem bizonyított), így elvileg lehet szidni, ugye? Vagy van rá valami jogszabály, hogy nem?2013. márc. 11. 21:39
1/25 anonim válasza:
Nem.
Azért ilyen messzire nem megy el a Fidesz.
2/25 Vadkan01 válasza:
Ne szidd azt aki simán szétrúgja a valagad.
3/25 anonim válasza:
Jelenleg még nem, bár ennek hatására szerintem a KDNP előállna olyan törvényjavaslattal, hogy minősítsék ezt vallásgyalázásnak és tegyék büntethetővé. Az egyház nem tűri a kritikát, gondoljatok csak arra, hogy mekkora felháborodás volt Lady Gaga: Judas című számából.
Amúgy ha létrehozod az oldalt, linkeld be ide, én biztos menni fogok egyszer-kétszer káromkodni! :)
26/F (Ateista)
4/25 A kérdező kommentje:
Utolsó: még nem csináltam meg, de ha érdekel, majd a héten elküldöm a linkjét privátban. Aztán reklámozd, hátha más is kedvet kap hozzá :D
2013. márc. 11. 21:51
5/25 anonim válasza:
Csak Jakhvéval,Mohammeddel meg a Hit gyülekezete istenét ne szídd mert ők magukat képzelik istennek.
6/25 monster under yo bed válasza:
ha esetleg megcsinálod a blogot, akkor nekem is belinkeled priviben? :D
8/25 A kérdező kommentje:
Persze! Akinek igénye van rá, az jelezze nekem kommentben és elküldöm neki a héten privátban a blog linkjét :D
2013. márc. 11. 22:13
9/25 anonim válasza:
A vallások gyalázása ütközik törvénybe én úgy tudom. Ezen belül az isten gyalázás hogy áll jogilag azt mát nem tudom.
10/25 Komplikato válasza:
Még nem, de már dolgoznak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!