Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebben az esetben jár rehabilit...

Ebben az esetben jár rehabilitációs vagy pedig rokkantsági járadék? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy én mostanra kezdem megérteni, hogy a jelen helyzetben csak ebben látok megoldást.

Kezdem is az elején, amiért ehhez folyamodnék.

Az a helyzet, hogy amikor 16 éves voltam és lezuhantam airsoftozás közben 5 méter magasról. (Első emeletről...)

Az, akkori vizsgálat szerint zúzódásom volt és azt mondták, hogy 1-2 hónap múlva jól leszek. Na aztán eltelt a szeptember hónap (2009). Ennyi ideig lábadoztam. És ezután éreztem azt, hogy eltudok az iskolába már menni. El is mentem. Összesen 3 napig éreztem magam jól, mert a 4-ik napon már nem bírtam reggel egyáltalán felkelni az ágyból segítség nélkül. Fájt is a hátam, de nagyon.

Megint elmentem az orvoshoz. Ott megint megröntgeneztek és kiderült, hogy nem zúzódásom, hanem repedésem volt a lumbális gerincem 4-ik és 5-ik csigolyájánál és az 5-ik csigolyám fölött is ahol a porc található. Az a porcom is 2-3 mm-ert be volt/van nyomódva.

+Rosszul forrt össze a 4-5-ik csigolyám. Amikor Bp-n is voltam MRI-n, akkor derült ez ki.

Emiatt nem tudok egyáltalán nehéz vagy akármilyen jellegű fizikai munkát végezni. Ha 1 óránál is többet állok érzem, hogy a porcom, ami 2-3 mm-ert be van horpadva és a 2 rosszul összeforrt csigolyám olyan érzetet ad, mintha kiakarna esni a helyéről és hihetetlenül kellemetlen és fájdalmas érzeteim lesznek mellette.

Ekkor azt tudom csak csinálni, hogy lefekszem, mert ha leülök, akkor olyan volna, mintha valaki betette volna az ujját a porcom és a rosszul összeforrt csigolyáim közé. Ami szintén kemény fájdalmakat indukál.

Ekkor csak annyit tudok tenni, hogy lefekszem és vagy 30-40 percig fekve kell maradnom. Utána is csak 10 perces fent léteket követően megint ki kell dőlnöm 10-15 percekre. Különben teljesen kibírnék futni ebből a világból az elviselhetetlen fájdalmaim és érzeteim miatt. Oszt emiatt sportolni sem tudok rendesen. (Az 5 tibeti jóga gyakorlat az, amit bírok egyedül csinálni. Az is csak arra jó, hogy az izmaim védjék a széttörni és szétesni akaró csontjaimat...)

Nagy súlyokat nem bírok emelni és különben is nem is emelhetek. Úszni is voltam rengeteget gyógyfürdőben, ahogy az orvosok is javasolták, de azonkívül, hogy végre megtanultam úszni mást nem segített egyáltalán az egész.

Oszt mivel fizikai munkát nem végezhetek. Ezért úgy döntöttem, hogy szellemi munkát vállalok, de azt sem találok ebben az országban. Szóval ezért döntöttem az általam feltett kérdés mellett, hogy minden szükséges feltétel adott ahhoz, hogy megkaphassak ilyen járulékot.

2013. márc. 6. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Esélytelen.

Ha nem tudsz fizikai munkát végezni, akkor végezz szellemit. Az, hogy nem kapsz szellemi munkát még nem ok a rehabilitációs járadékra. Ennyi erővel kb. az ország fele járadékon lehetne.

2013. márc. 6. 16:02
 2/8 Andizsuzsi ***** válasza:

Beadod szépen a kérelmedet az illetékes hatósághoz, és majd elbírálják.

Milyen képesítésed van?

2013. márc. 6. 19:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Gimnazista érettségim van.
2013. márc. 7. 00:34
 4/8 anonim válasza:
Kérdés, hogy hány éves vagy? Ha azt írtad, hogy 16 éves korodban történt a baleset 2009-ben, akkor 20 éves lehetsz most. Az a baj, hogy ha nincs munkaviszonyod (legalább 10 év), akkor hiába is kapod meg a százalékot, nem fogsz ellátást kapni a nyugdíjintézettől. Csak az kapna ebben az esetben ellátást, aki 100%-os rokkant, de te nem esel ebbe a kategóriába. Ebben dolgozom, ezért tudom ilyen pontosan. Viszont abban tudnak segíteni, ha esetleg rehabilitációs járadék keretében ingyen továbbképzésben részesülhetsz, a betegségedhez való képzést lehet, hogy tudnak biztosítani, amiben később esetleg elhelyezkedhetsz.
2013. márc. 7. 19:40
 5/8 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok.
2013. márc. 7. 19:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Add be a kérelmedet, nem veszthetsz vele semmit. Az egészségkárosodásod mértékét az orvosszakértői bizottság fogja meghatározni, és ettől az értéktől függ, hogy rehabra küldenek vagy járadékot állapítanak meg.

Amennyi pénzt kapni fogsz (már ha fogsz ), abból megélni nem lehet, viszont dolgozhatsz mellette, csak nem kereshetsz túl sokat, de ez a veszély nem is fenyeget.

2013. márc. 7. 23:24
 7/8 Andizsuzsi ***** válasza:
És tanulnod kellene. Képesítés nélkül kicsi az esélye, hogy szellemi munkát kapjál.
2013. márc. 8. 08:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! :)

Meglátom mit sikerül belőle kihoznom.

2013. márc. 8. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!