Az önkormányzatok mi alapján döntik el, hogy kit hivnak be közmunkára?
4/5, nek, tavaly én is a vízügynél dolgoztam 8 1/2hónapon keresztül, folyó jobb part, a falutól 11,5km re, volt a gátőrház, a munkaterület is elég messze esett.
Volt olyan nap, amikor 28-29km bicikliztem, oda/vissza csak a munkám miatt.
A balprarton lévő, faluhoz közelebb eső, 5-6km-re lévő gátőrházak egyikéhez szerettem volna, felvételt nyerni, jelenkeztem de a mindkettő gátőr, visszautasította azzal, hogy megvannak az emberek, a tavalyi kb.60fő, a munkaügyi kp, elintézte, ki lettek közvetítve már.
Januárban is próbálkoztam +előzőleg, akkor azt a választ kaptam, hogy nem tudnak semmit, mikor kezdődik a közmunka, munkaügy ugyanaz.
Berágtam rájuk, inkább megyek a közút kht.hez, de az csak Májustól indul., ott megadják a min.bért,annak aki szakképzettséggel rendelkezik.
Az ökihez pár napja vettek fel,160embert, engem is hívtak, viszont nem vállaltam el, 49ez./hó, belvízelvezetés árokásás,tisztítás munka, a jelenkezők 40%a cigány, és/vagy alkoholista kinézetű volt.
Nekem ez sok, elég volt az öki utcai foglalkoztatásából, a cseszegetésekből, nem vagyok csöves, sem alkesz, nem is azért tanultam.
Az elmúlt 16évben 10évet ott dolgoztam, közmunkában, majd minden nyáron, nem kivánom senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!