Lehet abból bajom ha nem fizetem hűségidőn belül?
kb 1 éve vettem ezt a telenor hipernetet,már nincs rá szükségem.
ha nem fizetem csinálhatnak valamit?
mikor vettem csak egy bankszámlakivonatot adtam,bejelentett munkahelyem vagy ilyesmi nem volt,csak az hogy kaptam az ösztöndíjat.

Meg kell nézni a szerződést. Abban szerepel, mi történik, ha hűségidőn belül felbontod a szerződést (általában 2-3 tízezer forint kötbért kell fizetni).
Ha nem csinálsz semmit, az a legrosszabb. Nézz utána, mik a kötelezettségeid és a lehetőségeid. Ha ennyi sem várható el tőled, ne csodálkozz, ha mindenért fizetned kell. Elvileg ez a világ azért szabályok alapján működik.

Az esetek 99 %-ában a hűségidő azt jelenti, hogy addig kell fizetni a havi díjakat, ameddig a hűségidő szól, függetlenül attól, hogy használod-e vagy nem. Kötbér külön nincs, csak a jegybanki alapkamat megy rá az elmaradás pillanatától a díjra. Ezt még ki lehetne bírni. Viszont ha nem fizetsz, és valaha be tudják hajtani, ami azért esélyes, akkor nagyon rosszul jársz, mert rámegy még az elmaradt szolgáltatási díjra és a kamatra a behajtó cég díja, a közjegyzői eljárás díja és a végrehajtási eljárás díja, ami összességében a 100 ezer ft-ot is meghaladja.
A behajtás úgy néz ki, hogy a behajtó cég felszólítgat, zaklat egy darabig, és ha nem reagálsz, a végén fizetési meghagyás kibocsátást kezdeményezi a közjegyzőnél. Ezzel szemben te ellentmondással élhetsz a bíróságon, de nincs értelme, mert valószínűleg úgyis elbukod, de akkor még a perköltség is beugrik. És aztán következik a végrehajtás.
Ma a végrehajtók nyereségérdekelt magánvállalkozókként működnek, ezért mindent megtesznek, hogy sikeresek legyenek. Ha vagyontalan vagy, semmilyen hivatalos jövedelmed nincs, és több éven át nem is lesz, akkor nem tudnak veled mit kezdeni, de előbb-utóbb mindenkinek van, és az a végrehajtó tudomására jut, ezért én nem kockáztatnék.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!