Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet abból bajom ha nem...

JuhászDork kérdése:

Lehet abból bajom ha nem fizetem hűségidőn belül?

Figyelt kérdés

kb 1 éve vettem ezt a telenor hipernetet,már nincs rá szükségem.

ha nem fizetem csinálhatnak valamit?

mikor vettem csak egy bankszámlakivonatot adtam,bejelentett munkahelyem vagy ilyesmi nem volt,csak az hogy kaptam az ösztöndíjat.

2013. febr. 25. 14:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól a számlát ugyanugy megkapod,ha nem fizeted kötbért is kapsz,ha még mindig nem fizeted,akkor átadják behajtócégnek,ha nekik se fizetsz (már kamatokkal és a behajtócég dijával),akkor apeh-ők megmondják hol doglozol,és letiltatják a fizud 33%-át.
2013. febr. 25. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, először ki küldik a felszólítást, aztán kötbér, aztán be perelnek, végrehajtás....
2013. febr. 25. 15:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell nézni a szerződést. Abban szerepel, mi történik, ha hűségidőn belül felbontod a szerződést (általában 2-3 tízezer forint kötbért kell fizetni).

Ha nem csinálsz semmit, az a legrosszabb. Nézz utána, mik a kötelezettségeid és a lehetőségeid. Ha ennyi sem várható el tőled, ne csodálkozz, ha mindenért fizetned kell. Elvileg ez a világ azért szabályok alapján működik.

2013. febr. 25. 15:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Az esetek 99 %-ában a hűségidő azt jelenti, hogy addig kell fizetni a havi díjakat, ameddig a hűségidő szól, függetlenül attól, hogy használod-e vagy nem. Kötbér külön nincs, csak a jegybanki alapkamat megy rá az elmaradás pillanatától a díjra. Ezt még ki lehetne bírni. Viszont ha nem fizetsz, és valaha be tudják hajtani, ami azért esélyes, akkor nagyon rosszul jársz, mert rámegy még az elmaradt szolgáltatási díjra és a kamatra a behajtó cég díja, a közjegyzői eljárás díja és a végrehajtási eljárás díja, ami összességében a 100 ezer ft-ot is meghaladja.

A behajtás úgy néz ki, hogy a behajtó cég felszólítgat, zaklat egy darabig, és ha nem reagálsz, a végén fizetési meghagyás kibocsátást kezdeményezi a közjegyzőnél. Ezzel szemben te ellentmondással élhetsz a bíróságon, de nincs értelme, mert valószínűleg úgyis elbukod, de akkor még a perköltség is beugrik. És aztán következik a végrehajtás.

Ma a végrehajtók nyereségérdekelt magánvállalkozókként működnek, ezért mindent megtesznek, hogy sikeresek legyenek. Ha vagyontalan vagy, semmilyen hivatalos jövedelmed nincs, és több éven át nem is lesz, akkor nem tudnak veled mit kezdeni, de előbb-utóbb mindenkinek van, és az a végrehajtó tudomására jut, ezért én nem kockáztatnék.

2013. febr. 25. 15:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet. Ki kell pörkölnöd a vétrlár különbözetet.
2013. febr. 25. 16:25
 6/8 A kérdező kommentje:
és mittudomén ha kb csak 3 év múlva lesz munkahelyem,és semmim nincs akkor mi van? nem évül el?
2013. febr. 25. 16:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Az elévülési idő a polgári jogban általában 5 év, de a végrehajtásra irányuló bármilyen aktus (felszólító levél, fizetési meghagyás stb.) megszakítja az elévülést, és ilyenkor mindig újrakezdődik. Tehát így nem túl sanszos, hogy valaha is elévüljön, hacsak nem szállnak le rólad. Azt el tudom képzelni, hogy 30-40 ezer forintért nem fognak 10 évig üldözni, mert ugye ez nekik is költség, és ha semmi esélyt nem látnak rá, akkor egy idő után lehet, hogy feladják. De ha netántán egyszer mégis megfognak, ha mégis csak lesz fizetésed, vagyonod, akkor 10-szeresen kell majd lerónod az eredeti tartozást. Ezt kell megfontolni.
2013. febr. 25. 18:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem évül el,megkeresnek kb fél évente levélben,és amint van munkahelyed,letiltják
2013. febr. 26. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!