Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudnám apukám gondnoksá...

Hogyan tudnám apukám gondnokság alá helyezni? Alkoholista, csövesek járnak hozzá.

Figyelt kérdés

Apum nyugdíjas,nyugdíjba vonulásától számítva alkoholista..bár elötte sem vetette meg a piát..anyummal elváltam 20on éve.2en vagyunk testvérek tesómmal egy telken laknak külön házba,van 3 kisgyermeke 2 lány 1 kisfiú,kiskorúak.én Pesten élek tőlük 40km-re szitén 2 pici gyermekkel.Apummal már 3-4éve nem tartom a kapcsolatot (állandó ittas állapotban van..és hiába én lennék az egyetlen aki ránéz)nem egyszer elhajtott..Tesómékkal egy telken laknak ők oda építkeztek annó..ill 3 tulaja van a teleknek,Tesóm apum és keresztanyum.Apum az utóbbi években nagyon lezüllött nem mosdik nem takarít tönkrement a vízvezetéke..1csepp vize nincsen nem mos nem főz csak iszik..momentán állandó állapota az ittas jellemző rá.Van 1-2 kocsmai cimborája akiket beengedett magához,így tesómék egy kerítéssel leválasztották magukat,a gyerekek ill maguk és értékeik védelmében..Apumnál ezek az emberek ott is laknak olykor olykor..apum csak adja nekik a pénzt azok lelépnek vele..majd felbukkannak....a kártyáját többször ellopták már 2-3százezer mínusz van rajta..Tesóm nyáron az ablakát nem tudja nyitva tartani mert bűz jön ki tőle...újabban egy kisebbségi család is jár hozzá most is elvitték autóval,(nyugdíjkor)majd visszahozták,beláncolták a kapuját zsebre tették a kulcsot és elmentek...segítséget apám nem két sem tőlem sem tesóméktól ha baj lenne..míg tartottuk a kapcsolatot festettem nála takarítottunk..de ő azt mondta nem akar változtatni szégyellte hogy így él de azt mondta tudja ő választotta neki ez kell..így nem tudtam vele mit csinálni..Tesómék nem bírják tovább,így írtak egy levelet az önkormányzathoz..mire kijött egy ember,akivel bementek hozzá..azaz csak mentek volna mert a hivatalos ember kijelentette ő ide nem hajlandó bemenni ..sógorom megdöbbenve látta hogy mi van bent..egy Ántsz simán büntetné csak egy a sok undorító közül (2literes üvegekben vizelet mindenhol)nincs vize így aWct is el lehet képzelni bűz.....Gondoltunk a gondnokság alá helyezésre..de azt mondta a hivatalos ember nem lehet semmit tenni.(Ja apum ittasan feküdt bent,úgy mondta menjenek el,csukják be az ajtót),majd visszajönnek máskor..de mindíg ez fogja fogadni őket...Kérdésem hogy ebben a helyzetben mielött apum megfenyegetik(már lehet túl van rajta)most lesz kikérve a telek papír...szóval mielött nem csak a nyugdíját hanem a házát is elveszik,és tesómék is lehetetlen helyzetbe kerülnek egy nem szívesen látott örökös miatt..mit tehetnénk??Nem lehet beutalni sehová?gondnokság?akkor ha az osztja be a pénzét ill vesz neki dolgokat nem veszik el töle mert nincs mit..Apum aláírhatott nekik??őn úgy tudom apum már a saját nevét nem tudja leírni..mi van ha még is??akkor azoké minden?jöhetnek mehetnek?Apummal mi lesz így??ez egy lehetetlen dolog így..Minden esetre eddíg egy tanácsot kaptak tesómék hogy a helyi rendőrségen jelentsék a dolgot..És ha jelentik és apum aláír valamit akkor az semmis??

Nem egy nagy telekről ill roskadt házról van szó..ne értsék félre nem a pénz érdekel csak sokban megnehezítené az életünket egy zsarolós ember,ill családja és rettegésben éljünk??Mit tehetek hogy normalizálódjon a helyzet?

Még annyit hogy tesómékkal sem tartja a kapcsolatot nem akarja csak az ital,az ivós társak..nek ez kell nem a család az unokák...:-(Köszönöm!

2013. febr. 14. 22:45
 1/4 A kérdező kommentje:
Az lemaradt hogy a nyugdíja elég szép 120körül mozog..erre mennek,kihasználva hogy ittas.,
2013. febr. 14. 22:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Azzal kezdeném hogy apuka átíratja rátok mindenét, magát meg megjelöli haszonélvezőnek.

A nyugdíjat meg esetleg a ti számlátokra nevetekre kéretni.

Ha ezekbe nem megy bele, akkor a tesód a családja védelme érdekében "helyrerakhatná" az öreget, mert itt nem csak magáról van szó hanem róluk is.

2013. febr. 15. 00:36
 3/4 A kérdező kommentje:

Nekünk nem fog aláírni semmit sem..(az én gyerekeim 4,éves 3éves és azt sem tudják hogy van nagyapjuk..kb ennyire érdekli őt,ez így van tesómékkal is..)Volt már helyrerakva..most tesómék lekerítették magukat..de hogy menjenek el akár egy napra is??elég nívós dolgaik vannak..féltik..ill a gyerekeik 8.os 6os lányok..suli után míg tesóm hazaér egyedül vannak..(igau ez csak 1-2)óra...

Nem tudunk mit tenni..azt nem tudom hogy gondnokság alá lehet e helyezni az állandó ittassága miatt meg ha most megnézik mi van nála (az Ántsz) biztos szép büntetést adna neki..

Volt már hogy tesóm férje (helyre tette)mert részegen üvöltött a kerítésnél mert vendégek jöttek hozzájuk,tesómat idegelte..át is ment a férje,és betessékelte a konyhába...nem ér semmit..semmi..részeg fel sem fogja,alszik rá egyet majd újratölt....:-(((((

2013. febr. 16. 00:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Nézd, írjál emaileket önkormányzatnak meg akinek lehet ebben a témában.

Ennyi előnye van a mai teknikának hogy legalább fölös köröket nem kell futni mert a fotelból megtudod kérdezni hogy mit lehetne tenni.

Senki nem fogja leharapni a fejed, vagy válaszolnak vagy nem.

2013. febr. 16. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!