Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Spanyol állampolgárságot hogy...

Spanyol állampolgárságot hogy lehet szerezni?

Figyelt kérdés

Ha egyszer Unión belül szabad a mozgás, akár az állandó letelepedés, akkor ha egy X spanyolországi lakcímre bejelentkezek, az már alapja lehet az állampolgárságnak vagy vannak más követelmények is?

A másik kérdés ezzel kapcsolatban:

Ha sikerülne, akkor kettős leszek, vagy az én döntésem, hogy megtartom-e a magyart?

2013. febr. 12. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:

10 év Spanyolországban.

Lehetsz kettős is, de le is mondhatsz a magyarról és lehetsz csak spanyol.

2013. febr. 12. 13:19
 2/6 A kérdező kommentje:

ez a 10 év amolyan minimum minden esetben vagy ha pl megházasodok spanyollal, akkor rögtön megadják? tehát van bármi mód a "rövidítésre"?

egyébként köszi!

+ hogyan kell nekik ezt bizonyítani amúgy? mert hát már nincsenek pecsételgetések az útlevélben, most ennyi erővel mondhatom én azt bármikor, hogy már 20 éve ott lakok, nem? vagy ez hogy működik hivatalosan?

2013. febr. 12. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Adóznod is kell azt ne felejtsd.
2013. febr. 12. 14:16
 4/6 A kérdező kommentje:

oké köszi, de az én esetem ilyen szempontból kicsit könnyebb, mert nem vagyok adóköteles sehol (sportoló), úgymond adóköteles jövedelmem nincs és ott se lenne

(emiatt írtad h kibukna a múltbeli hiányosság?)

2013. febr. 12. 14:34
 5/6 anonim válasza:
Itt Spanyolorszagban kettos allampolgar NEM lehetsz, le kell mondanod a magyarrol akkor, mert itt nem ismerik el a kettos allampolgarsagot kiveve a latin-amerikaiaknak, es az andorraiaknak. Ezt azert tudom mert a kislanyomnak akartam a magyar allampolgarsagot is a spanyol melle (az apja spanyol), es kozoltek hogy ez nem lehetseges, ha a magyart akarom akkor a spanyolrol le kell mondanom. Ez forditott eset mint a tied de a lenyeg ugyanaz.
2013. febr. 17. 20:07
 6/6 A kérdező kommentje:
értem, köszi, és azt meg tudnád mondani h milyen egyéb feltételeket kérnek egy házasság vagy élettársi kapcs esetén? úgy értem pl X év és bizonyítani valahogy az ott lakást? egyéb? köszi!
2013. febr. 18. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!