Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez a lopási szab. sért most...

Ez a lopási szab. sért most hogy is lesz a bíróságon?

Figyelt kérdés

Van egy ügyem,csináltam egy olyat amit nem szabad lett volna csinálni,és a rendőrség előállított és azt mondták,hogy tulajdon elleni szabálysértést valósítottam meg és,hogy gyorsított eljárás mellett lesz bírósági ítélet 72 órán belül.

Kedden elkaptak és csütörtökre tűztek ki tárgyalást,addig bent voltam a rendőrségen,nem engedtek haza,mondták is,hogy bírósági ítélet után haza lehet menni,mert kapok vmi pénzbüntetést v közmunkát.

El is jött a csütörtök a tárgyalás és nem hoztak ítéletet,mert a bíró azt mondta,hogy milyen orvosi papírom van és mutattam,erre a bíró azt mondta,elnapoljuk a tárgyalást,mert elmeorvosi vélemény kell,és szabadon el lehet távozni az őrizet megszüntetve.

Ez az ügy ősszel volt szept. és azóta voltam is az elmeorvosnál és már a tárgyalás is ki van tűzve február 19-re.

Az a kérdésem,hogy akkor itéletet is mondanak vagy még akkor sem,és milyen büntetésre lehet számítani,ha beszámítható vagyok,és tudtam,hogy mit csinálok.?

És miért van úgy írva az idézésben,hogy:

"Figyelmezteti a bíróság,hogy

a,ha nem jelenik meg a tárgyalás a távollétében megtartható.

Tehát nem muszály elmennem,mert nélkülem is kimondja a bíró az ítéletet? Vagy elmenjek,mert,ha nem elővezetnek? Az nincs odaírva,hogy jelenjen meg.

Nade elmegyek mert félek,hogy elővezetnek.

Vajon milyen büntetést kapok?

Lehet elzárás?

Ha elzárás akkor haza sem jöhetek nyomban,hanem mennem is kell azonnal letöltenem a napjaimat a börtönbe? És a tárgyalásra már csomaggal menjek,mert fel kell készülni az elzárásra is?

Mi várható?

Köszönöm a normális válaszokat.

2013. febr. 10. 15:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Te miről beszélsz? Te önjelölt jogtudós :D
2013. febr. 13. 20:28
 12/12 anonim ***** válasza:

Az ötödök jól írta, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűncselekménye... Bár a fenti szövegben nincs. A lényeg ha megbontja a csomagolást akkor dolog elleni erőszak miatt lesz bcs és nem pedig szabs hiába csak ,,néhány fillért" ér az adott tárgy.

Amúgy ha meg háborogsz itt a rendőrökön tedd meg azt a szívességet hogyha a torkodhoz teszik a kést akkor ne a rendőrséget hívd mert szerinted ők nem elég jártasak a jogi dolgokban.

2013. febr. 13. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!