Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szoc. Segélyemet /22800ft/...

Szoc. Segélyemet /22800ft/ felülvizsgálják, és nem tudok bemutatni 30 napos munkáltatói igazolást. Van valami kiskapu, hogy ne vegyék el ezt az összeget?

Figyelt kérdés
2013. febr. 4. 13:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Farikcsaaa,azt hittem hogy neked van egy jó munkád.Amúgy én sem tudtam bemutatni 30 nap munkaviszonyt,és most adtam be a papírokat.De még nem jött meg a határozat. Elmentem a pénzért,de azt mondták,hogy én már nem kapok.Meg is lepődtem kicsit,mert azt hittem,hogy ebben a hónapban még kapok.Neked kiskapu esetleg az lehetett volna,hogy regisztráltatod valami ismerőssel háztartási munkára.Így utólag sajnos már nem lehet.
2013. febr. 4. 14:29
 12/21 anonim ***** válasza:
Jah,hogy feketén dolgozol,(úszómesterként),és közben kaptad a segélyt is?Hát az nem túl szép dolog:D
2013. febr. 4. 14:35
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező!

Én veled vagyok,megértelek.

Van itt még olyan ember aki nem vet meg téged,hanem megért.

Én is pont ugyanabban a helyzetben vagyok mint te.Most szüntették meg a 22.800-ft "aktív korúak ellátását" tehát a segélyt,mert nekem sem volt meg a 30 napom.

Hogy miért? Mert valahányszor keresem a munkát,nem kell sehová senki,csak mindenhol protekció. Nem az én hibám,hogy nem kell ember és elutasítanak.

Az önkormányzatnál meg mondtam,hogy önök meg nem hívtak be közmunkára,ilyenkor mivan? És azonnal ment az egymásramutogatás,hogy ja a behívásokat nem mi intézzük,hanem a másik irodában.

Hát esküszöm rájuk kéne az asztalt borítani.

Javaslom kérdező:

Add be a papírod és tetesd betegnek magad,hátha leszázalékolnak legalább 40%-ra és úgy lesz állandó jövedelmed,én is így okoskodom ki a jövedelmem,mondjuk én annyiban külömbözök,hogy nem tetetem magam,tényleg van sérvem,de mostmár a leszázalékolást is intézem.

Na ezt próbáld meg,a sok fafejűre meg ne adj itt semmit.

2013. febr. 4. 15:02
 14/21 anonim ***** válasza:
53%

" addig az átlag polgárnak kötelessége adót csalni, "

Igen, magyaros hozzáállás! Csakhogy minél többet csal a kisember, annál több lesz a többi ember adója! Az a kisember, aki lop, csal, az semmivel sem különb, mint bármelyik politikus! És a sok kicsi sokra megy elv alapján a kisemberek messze többet lopnak, csalnak el, mint az összes politikus együttvéve! Más, normális országokban az adócsalásra az emberek nem büszkék, hanem teljesen elítélik! Mert nem a politikustól lopsz, hanem a tisztességes dolgozó honfitársadtól! Amíg ez a hozzáállás nem változik, addig nem lesz változás az országban!

2013. febr. 4. 16:14
 15/21 anonim ***** válasza:
66%
De nem mindegy,hogy valaki azért csal adót,hogy ne haljon éhen,vagy azért,hogy tudjon venni egy másik 20 milliós luxus autót,meg 100 milliós villát!
2013. febr. 4. 16:17
 16/21 anonim ***** válasza:
34%

"De nem mindegy,hogy valaki azért csal adót,hogy ne haljon éhen,vagy azért,hogy tudjon venni egy másik 20 milliós luxus autót,meg 100 milliós villát!"

Ez csak a rizsa része! A csaló az csaló. Ha kicsiben csinálja akkor is!

2013. febr. 4. 17:12
 17/21 anonim ***** válasza:
65%

"És a sok kicsi sokra megy elv alapján a kisemberek messze többet lopnak, csalnak el, mint az összes politikus együttvéve! Más, normális országokban az adócsalásra az emberek nem büszkék, hanem teljesen elítélik! Mert nem a politikustól lopsz, hanem a tisztességes dolgozó honfitársadtól!"

Ez úgy ahogy van hülyeség.

Most felejtsük el azt, hogy szerintem ma Magyarországon nincs vagy nagyon minimális az ún. "tisztességes dolgozó honfitársak" aránya. Mindenki ott csal (ha van esze) egy picit/nagyot ahol csak tud. Mert a boltban senki nem kap 1 kiló karajt meg szalonnát, mert bemutat egy papírt, hogy ő tisztességes honfitárs. De mivel nincs ilyen papír (bár sanszos, hogy Viktorka nem sokára kitalál egy ilyet is, de bizonyára azt sem ingyen) így hivatkozni sem érdemes rá. Ha Magyarország úgy működne mint Svédország vagy Dánia, ahol ha szökőévente kiderül egy korrupciós botrány és óriási felháborodás közepette az illető belebukik, akkor azt mondom, hogy tényleg egy rohadt szemét vagyok, ha adót csalok. De amíg az állam, az önkormányzat (beleértve az állami és önkormányzati vállalatokat is) fejesei évente ezermillárdban mérhető kárt okoznak az országnak, hát akkor sz@rok erre az országra, felőlem azzal vívnak szabadságharcot akivel akarnak, azt antiszemitázzák akit akarnak, sőt tőlem bárki zsidózhat is, ha engem nem zavarnak. Annyi változott, hogy ebben a porfészek országban már annyira nincs pénz, hogy már nem hagyják úgy mint régen. Mert az meg sem fordul a fejükben, hogy az év végi jutalmakat, a kenőpénzeket, a pénzcsorgásokat visszafogják. Nem, majd a segélyestől elvesznek. Hát van egy rossz hírem. A segélyesek nagy része ugyanolyan tetű (bár egy fokkal azért még mindig jobbak) mint azok akik az országot vezetik. A cigányok nem olyan kezesbárányok, mint a magyarok. Majd mikor meglincselnek néhány jegyzőt, polgármestert, kifosztják a boltokat, akkor leshetnek.

Az adócsalást tehát azért ítélik el a fejlettebb országok, mert nem szorulnak rá! Menjen el egy holland lakatos Nógrád megyébe, próbáljon meg kijönni 80 ezer forintból. Naná, hogy fél év múlva már ő is kacsingatna a feketemunka felé. Ez ilyen egyszerű.

És ezzel nem vesz el a honfitársaitól semmit. Ezt az állam terjeszti, hogy bűntudatot keltsen. Ők vesznek el az emberektől, mert itt nem éri meg adót fizetni, nekik köszönhetően és eközben milliárdokat tesznek zsebre. És ami a legviccesebb - csak nevetni érdemes ilyenen - ezek nagyvonalúan lemondanak a képviselői fizetésükről NÉHANAPJÁN. Csak mondjuk egy házelnök aki olajszőkítésből meggazdagodott, évi 30 milliós költségtérítést kap, k.rvára mindegy, hogy mellé még kap bruttó 700 ezer forintot.

2013. febr. 4. 18:49
 18/21 A kérdező kommentje:
Ez így van sajnos...
2013. febr. 4. 20:36
 19/21 anonim ***** válasza:
El fogják venni, nincs kibúvó. Saját tapasztalat.
2013. febr. 6. 10:46
 20/21 A kérdező kommentje:
A cigányoktól viszont sosem veszik el,ez az érdekes....
2013. febr. 6. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!