Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hazaárulók akik ezt az "Égjen...

EagleHUN kérdése:

Hazaárulók akik ezt az "Égjen a Város" felkiáltású tüntetést külföldi támogatással és pénzzel szervezik?

Figyelt kérdés

Ez a kifejezés hogy "Égjen a város" már önmagában is lázító, mások tulajdonában való kártételre buzdító, a központi hatalom megdöntésére irányuló forrongásra buzdító.

A külföldi pénzelésről és pénzforrásról nem is beszélve.

Ráadásul olyan baloldali szereplők fölkérésére teszik ezt akik jelenleg is állami szolgálatban megbízatásban vannak, lévén hogy megválasztott képviselők.

Mert szerintem simán megérhetne egy följelentést, ugyanis a következőket meríti ki (//KIEMELTEM//-közé téve) a törvényből szerintem:

"144. § (1)330 Az a //magyar állampolgár//, aki abból a célból, hogy //Magyarország függetlenségét//, területi épségét vagy //alkotmányos rendjét sértse//, külföldi kormánnyal vagy //külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn//, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)331 A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást

a) súlyos hátrányt okozva,

b) //állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával//,

c) háború idején,

d)332 külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével

követik el.

(3) Aki //hazaárulásra irányuló előkészületet követ el//, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

A következő linken már kezdeményeztem egy vitát ennek a témának az általánosságában és a 3. válaszoló egész konkrétan leírta a feltételeit a dolognak, az idézett szövegre hivatkozás forrása:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__38932..

Szerintem megállná a helyét most egy ilyen feljelentés, legalábbis nyomozás indulna. Hogy végül milyen eredménnyel (születne-e ítélet) az már más kérdés.

Szerintetek?

2013. jan. 30. 16:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
25%

ma 18:44

És van konkrét tény ami alátámassza, hogy a HAHA-t amerikaiak és a baloldal támogatja? Az MNO nem támasza alá, hanem tényként közli. Vagy csak kitalálják, hogy lejárassák őket? A HaHa legalább alátámassza, hogy a fideszhez is köthetők a támogatói.

2013. jan. 30. 18:53
 12/21 Vadkan01 ***** válasza:
74%
Igazából tök mindegy, hogy mit hiszel el, de majd úgy is kiderül miféle tüntetés lesz 11-én. Én nem vagyok egyik oldallal sem, tehát ne keresd bennem az ellenséget. A probléma ez, hogy Magyarország lakosságához képest túl sok az egyetem, ami nagyon sokba kerül az államnak, de az oktatási törvény kimondja, hogy 2 évvel előbb be kell jelenteni a változásokat, ez ugye nem történt meg. Orbán Viktor nem nagyon tudja, hogy mit csináljon, ilyenkor természetesen beveti a lejárató kártyát( már megszoktuk tőle), Hoffmann Rózsa meg a legundorítóbb dolgokat hordja össze a beszédeiben. Az egyetemistákból túl sok van és a legtöbbje nem való oda mert kifejezetten buták és egyes emberek kétszer annyi időt töltenek az egyetemen, mint amennyit kéne. Tehát kell valami változás, de nem így.
2013. jan. 30. 19:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

" egyes emberek kétszer annyi időt töltenek az egyetemen, mint amennyit kéne. "

De azok már ne az állam pénzén. És itt a lényeges rész.

2013. jan. 30. 20:19
 14/21 anonim ***** válasza:
45%
Azért az MNO-tól az se derül ki, hogy mi a szövegkörnyezet. Csak kiragadtak egy részt. Azért kétlem, hogy fel fogják gyújtani a várost, de a mno így adja elő.
2013. jan. 30. 20:37
 15/21 A kérdező kommentje:

"Azért remélem érzed az iróniát 2006-al kapcsolatban."

Ugye nem gondolod hogy a kettő összehasonlítható.

2006-ot nem úgy hirdette meg senki sem hogy "gyújtsuk föl" vagy hogy "romboljunk"..., ott a kormány által odairányított rendőrség csinált először zűrzavart, valószínűleg szándékosan, és a tömeg adott erre egy ellenreakciót (nem mondom hogy jót, de adott).

Úgyis lehetne mondani hogy akkor a legtöbben megemlékezni mentek, békés szándékkal, csak nem úgy jött össze, többek hibájából.

Na most ha eleve így hívnak össze tömeget, akkor ha ez most nem úgy jön ki ahogy szeretnék a szervezők, akkor az ellenkezője, vagyis utca bál és ünneplés lesz belőle, rombolás nélkül?! Kötve hiszem. Gondolkozzatok kicsit.

A baloldal most túl messzire ment!

2013. jan. 31. 19:50
 16/21 A kérdező kommentje:

Az a szomorú az egészben hogy az erősen megvezetett egyetemistákkal akarják elvégeztetni a piszkos munka javát. (És ha sikerül csak akkor fedik föl magukat hogy elvigyék a babérokat, ha meg vérbe fullad akkor majd ugyanazok ujjal mutogatnak, meg tagadnak majd! Figyeljétek meg!)

Azokkal akiknek pont hogy át kellene gondolni/látni a helyzetet, de nem tudják mert az oktatásunk 60 éve csak butít és nem okosít. Rájuk épülne a jövője az országnak, csakhogy így egyáltalán nem lesz itt semmiféle jövő.

Egyszerűen beláthatná mindenki hogy a Magyar állam nem a külföldnek képez szakembereket hanem magunknak. Azt továbbra is finanszírozni akarják aki ezt elfogadja, sőt lehetőséget ad arra is, hogy ha később mégis külföldre megy az illető akkor utólag kifizesse (ezt a nyugati bérekből igen könnyedén meg is tudja tenni). Tehát még csak hitelt sem kell fölvenniük (bár azt is kaphat kedvezményesen), megszegheti a szerződést ha sokkal jobb munkát talál külföldön (dutyiba úgyse tudják emiatt csukni :-), csak esetleg utólag fizetnie kell majd. )

2013. jan. 31. 19:59
 17/21 anonim ***** válasza:
23%

ma 19:50

Ezt te nem mondod komolyan. Az MNO csak egy részt vett ki a teljes szövegből. És azt te se gondolod komolyan, hogy majd egyetemisták csürhe módjára felgyújtják a várost. És azért azt is megkérdezném, hogy milyen belső levelezésből szedték ezt elő. Nem lepődnék meg ha ez nem is létezne, csak szokás szerint le akarják őket járatni, mert nem úgy táncolnak ahogy a kormány fütyül.

És 2006-ban a békés tüntetők csak véletlen molotov koktéllal jártak arra. És csak véletlen zúztak autókat és véletlen szedték fel a járdaköveket és nem a rendőrök akartak betörni a televízióhoz. Azért nem a rendőrök kezdték el. Persze utána ők is visszavágtak.

Azt te se gondolod komolyan, hogy csak úgy nekimentek a rendőrök a békés tüntetőknek. Sokan már alapból úgy mentek ki, hogy legyen egy kis balhé. És amit azért mindenki tud, hogy ebben mélyen a fidesz van benne.

2013. jan. 31. 20:00
 18/21 anonim ***** válasza:
23%

ma 19:59

De egy valamit válaszolj meg nekem. Miért inkább nem olyan helyzetet teremtenek itthon, hogy ne is akarjanak elmenni?

ÉS ami még fontosabb. Viktor miért olyat csinál folyamatosan ami ellen még pár éve tiltakozott? Sőt legtöbbször még durvább formában.

2013. jan. 31. 20:04
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Azért az előző kormányok se voltak jók, de a mostani se egyáltalán. Az viszont látszik, hogy a kommunizmust tekintve rosszabbak mint az mszp. Amiket most csinálnak még az mszp álmodni se merte.
2013. jan. 31. 20:07
 20/21 A kérdező kommentje:

"De egy valamit válaszolj meg nekem. Miért inkább nem olyan helyzetet teremtenek itthon, hogy ne is akarjanak elmenni? "

Érdekes a HÖOK meg tudott egyezni a kormánnyal...Ők nem mennek valószínűleg sehova. A másik szervezet úgy látszik akar menni, inkább mint hogy egyezkedne, tárgyalna.

2013. febr. 1. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!