Instrum Justitia és Hodosi Üyvédi iroda?
(ide is leírom.)
Ismét zaklat az Instrum, igaz hogy van fenálló érvényes tartozásom egy mobilszolgáltatóval szemben...
Röviden a lényeg, sima levélben zaklattak eddig is, és most is, most jött egy utolsó levél tőlük, hogy, elkezdék a jogi eljárást a Hodosi ügyvédi irodánál, (és otthonomban is felakarnak keresni a tartozás rendezésének érdekében).
most igazán kitalálhatnák hogy mit akarnak...most ha elküldték nekik, mi a bubánatot akarnak tőlem még? (riogatás?) Meg fenyitenek, hogy amennyiben x napon belül befizetem akkor megszakad a folyamat.
Továbbá, törvényileg van valami szabályozás az ilyen levelekre?
Jelzem nem térvivenyesen jött se ez, se ez előtti...
A levél gondolom sokaknak ismerős, a szép kis formanyomtatványos pecsét és aláirás RÁNYOMTATVA...(ugyebár ez irathamisitásnak minősül...mert nem hiteles a papírjuk. ez mi szabályozza? hogy megtehetik a szolgáltatók/társaságok?
A vicc az hogy január első felében történt akeltezés, de a levél csak tegnap, hétfőn jött meg... tehát ilyen 1-2 hetes kiesések vannak a leveket közt)
Én tuti vérre megyek, ha kimegy ügyvédhez, én aljas leszek, ha szétakarnak szedni én is szédszedem mindkét felet, ügyvédet is meg instrumot is...
Ha akarnak valamit, küldjék el rendesen a levelüket, hivatalosan... rendes pecsétttel, tollal aláirva..(ja drága a toll-tinta,pecséttinta, sorry-nyomtatópatron nem drága?:D)
Engem az is kiaakaszt, hogy akkor keresnek fel mikor ők ugy gondolják, hogy jó nekik.
hozzám egyébként egy tértivevényes levél nem jött, 1 darab se. Amugy az is gond, hogy olyan az összeg, hogy kisem tudnám fizetni (nincs munka, semmi jövedelem nincs)
Ilyenkor mi a szitu? hogy alakulnak a dolgok továbbiakban? Hogyan fogják a pénzt látni? adnak némi haladékot még? vagy kapok ügyvédtől ujjabb részletfizu lehetőséget, vagy hogy oldják meg?
(Lakás nincs a nevemen, meg se kocsi se más, lakásban sincs olyan érték ami az én nevemen lenne)
Bankszámlám full nullám van, ammenyi pénz jön rá (családtagtól) az kb 30-35 hónapos folyamatos levonással lenne meg nekik amit kérnek, tehát korántsem érné meg nekik, az inkasszó ráhelyezés bankszámlára, mert nem sokat fogna meg, morzsaszemet szinte.
Nah bocsi a regényt

Remélem, hogy csak blöffölnek, mert tényleg nem akarok bíróságra járni emiatt(ha odáig fajul)
Lakásban meg tényleg nincs semmi a nevemen ahogy irtam "szülővel" lakok, így meg én szobámbol se tudnak elvinni semmit se, ami ittvan bennt , abbol semmi se áll az én nevemen.
Én kicsit parázok azért.
Ha kikerül az ügyvédhez, onnantól mi a további folyamat, lehetőségek? kiutak? közmunka lehet a vége?
vagy akár kiküldik a végrehajtot(ami ugye időigénys), hogy nézzen ki, mi az ami mozdithato? stb.stb.

Nálam még nincs fejlemény...
de azért ne fenyegetőzzenek össze vissza...
Kérdés: ajánlottan/tértis, vagy sima postai levélként jött: mert ha full simán, ne törödj vele.
Egy lányismim büntetősbironak készül, tőle megkérdeztem a szitumat, és hát ő mondta, hogy ahogy leveleznek nem tul szabályos, mellesleg neki is van itthon tartozása, x év ota.
de ő jelenelg külföldön tanul
Az az érdekes, hogy egy rokonomnak szintén t-mobil tartozása van, neki előttem már egy évvel volt. Nekem ugye 80körül neki meg több mint 200.000 ft. Nekem már átadták a Hodosi ügyvédi irodának, neki pedig még mindig ez az Intrum küldi a levelet. Egyébként az sem világos, az ügyvédi iroda miért küld csekket befizetésre, mikor elvileg az az intrum dolga lett volna, nekik csak a jogi lépéseket kellene megtenni.
Idézek:
..."Amennyiben a fenti határidőn belül tartozását nem rendezi, úgy a már korábban kilátásba helyezett jogi eljárást minden további értesítés nélkül haladéktalanul megindítom, melynek során az illetékes közjegyzőt kérni fogom, hogy kötelezzeÖnt a késedelmi kamat, illetve az eljárással kapcsolatban felmerülő további ügyvédi munkadíj és az eljárási költség megfizetésére is."
Mire számítsak akkor?
Tudomásom szerint, náluk is kérhetsz részletfizetést, ha hozzájuk került az ügy.
(jogi uton, ügyvéd/közjegyző)
Az a baj, hogy túl nagy összeges részletfizetéses megállapodást szeretnének(minnél előbb folyon be a pénz gondolom).
De ha pl az ember egyszerüen nem tud fizetni, de szeretne, akkor mit csináljon?
De figyuz :) amig neki az instrum sima levélként küldi, semmi ajánlott/tértivény, addig szerintem lekéne tojnia.
Én azon vagyok, hogy amig nem tisztelnek meg normális levéllel, ami tértivény/ajánlott, addig énsem fogok foglalkozni velük.
Mellesleg elég jogszerütlen, hogy nyomtatott aláirás/bélyegzővel küldik.
Nem tudom van e erre tanusitványuk, de ha van is akkor azt felkell tüntetni tudtommal jol kivehető felismerhető formában. + ki kell irni milyen formában érvényes, ha erre x éven keresztül nem voltak képesek, most se lesznek... pedig ennyi idő alatt lehetne eszük
Kis érdekesség ezekkel a dolgokkal kapcsolatban:
Másik cég zaklat már 2008 óta .. lassan elévül :)
Eos-Factor rulez ...
Ha jól emlékszem nekem tényleg írt olyant a tmobile, hogy fizetési meghagyás + lehet h az Instrum is, de nagyon nem történt azóta semmi, de mindj előkeresem a tmobos szerződést, előfizumrol áll e benne olyan hogy mikor adhatják ki, és kinek.
majd ha megtalálom irok erről mi áll benne, és ha valami nem stimmt, akkor balhét fogok csapni, ha jogtalanul kiadták, ha a kártérités összege elfogja érni a tartozás összegét, majd abbol rendezem feléjük, de amig nem tudom miből a ténylegesen, általam "elismert", de papiron nem elismert követeléskezelő felé, addig nem tudok mit tenni.
Sajnos tényleg az van, hogy sokan nem akarnak elkezdeni se birosági pert stb.-t mert sokáig is lefolyhat szerintem. Én pedig nagy balhét fogok csapni.
Instrumra haverom azt mondta pár hónap és ugyis eltünik az éterből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!