Ha valakit engedek bejelentkezni a lakásomba, akkor milyen kötelezettségeim lesznek a későbbiekben?
Figyelt kérdés
Mi hátrányom származhat abból, ha egy ismerősömet bejelentjük a lakásomba állandóra?2013. jan. 12. 21:05
1/5 anonim válasza:
Szerintem ne tedd.
Hátrányod nem tudom mi lesz, legvégső esetben kényszerkijelentést kérhetsz ha nem akar elmenni.
2/5 anonim válasza:
Hiteltartózása lesz akkor a lakásból amit nem tudsz a nevedre szóló számlával igazolni azt lefoglalhatják.
4/5 A kérdező kommentje:
Igazából félig meddig elméleti síkon van a kérdés, de úgy merült fel, de gyereknél merült fel óvoda miatt, arra pedig ha jól tudom állandó kell.
2013. jan. 13. 00:18
5/5 anonim válasza:
Épp most hajkurásztam egy embert, mert valamilyen úton, módon egy olyan házba jelentkezett be, ahol nem is ismerik.
Folyamatosan hozzájuk ment minden papírja, büntetés, börtön behívó szóval minden, ott kerestük rendőrök, ügyészség mindenki.
Szerinted, milyen érzés volt a valódi tulajdonosnak? Bármikor bemehetett volna a házba, hiszen az a bejelentett lakhelye.
Arról nem is beszélve, hogyha csak papíron menne a dolog az bűncselekmény is lehet, ha anyagi haszonszerzés miatt lett bejelentve. Én nem tennék ilyet, főleg egy ismerőssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!