Melyik államban törölték el utoljára a rabszolgaságot
és mikor?
Figyelt kérdés
2013. jan. 10. 18:52
1/8 Komplikato válasza:
Simán kinézem egyes országokból, pl. leszakadt afrikai országokból, hogy most is van. Ó, persze nem törvényesen vagy papíron nyilván tilos. Annak idején románoknál a cigányokat tartották rabszolgának, persze az se volt hivatalos. És ebben az a fura, hogy ez még a forradalom előtt és után is létezett! Na persze ezzel nem szokás dicsekedni. Csak példának írtam, hogy azért mert hivatalosan nincs, másképpen sajnos még lehet.
2013. jan. 10. 18:59
2/8 anonim válasza:
Utolsók között voltak a románok - ahol a cigányok voltak rabszolgák - az amerikaiak és a spanyolok (akik a gyarmatokon még a XIX. század végén is alkalmaztak rabszolgát). Én legalábbis így tudom.
A XX. századra (elvileg) mindenhol eltűnt a rabszolgaság, de lett helyette modern rabszolgaság.
Ha rosszul tudom, javítsatok ki.
2013. jan. 10. 19:03
3/8 anonim válasza:
Indiában a kasztrendszerben vannak olyanok, akik a szolgákkal egyenértékűek.
2013. jan. 10. 19:07
4/8 anonim válasza:
Ez a rabszolgaság eltörlése egy elég érdekes dolog, hiszen ma a világon 10-50 millió ember él rabszolgaságban, tehát többen mint Magyarország lakossága. Én személyesen is ismerek ilyen embereket. A számadatok minden honlapon való változása ne lepjen meg, hiszen ezek saccolt adatok, de annyi bizonyos, hogy rengeteg embert érint.
Az oldal egy magyar honlap, ennek ellenére a rabszolgatartás nem csak Magyarországon dívik, hanem a világ valamennyi országában fellelhető.
2013. jan. 10. 19:43
5/8 anonim válasza:
Utolsó: értjük amit mondasz és válaszainkban mind utaltunk arra, hogy rabszolgák ma is vannak. De jogilag már mindenhol el van törölve.
2013. jan. 10. 19:46
6/8 A kérdező kommentje:
4-es engem az nem érdekel, hogy ma van-e mert biztos, hogy egyes afrikai országokban (pl. Szomália ahol nincs teljesen elismert kormány) van. Engem az érdekel, hogy melyik ország volt az amelyik eltörölte és mikor, mert általában ilyenről szokás törvényt hozni.
2013. jan. 10. 22:18
7/8 anonim válasza:
Mauritániában.
2013. jan. 10. 22:27
8/8 anonim válasza:
Találtam egy cikket.
Ezek szerint Mauritánia volt az utolsó ahol hivatalosan eltörölték, de ma is létezik, a hatóságok szemet hunynak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!