Mi lett végül a felsőoktatási törvény módosításával?
Szia.
Nagyon egyszerű a dolog: mi sem tudjuk. Most ki akarják szúrni a szemünket ezzel az 55 ezer hellyel, de akármi legyek, ha ezt komolyan gondolták, mert egy 72 milliárdos (!) lyuk tátong a felsőoktatás költségvetésében. Olyannyira súlyos a helyzet, hogy az ELTE, ami azért egy elég híres és színvonalas egyetem, átmenetileg be van zárva szénszünet miatt. (A gyengébbek kedvéért: arra sincs pénz, hogy a fűtésszámlát kifizesse.)
Szóval, a hivatalos álláspont: van 16 szak, amiken eltöröltek minden állami támogatást, a többi szakra jut elviekben 55 ezer hely, továbbra is van röghözkötés, és a kormány folytatja a velünk szembeni pofátlan és cinikus hazudozást - technikailag úgy kezelnek minket, mint dühös ovisokat.
Summa summarum: van egy csomó hely megígérve, de nincs rájuk pénz. Hogy mi lesz ebből? Szerintem az utolsó pillanatban, amikor már mindenki beadta a jelentkezését, megint megváltoztatják, de persze, lehet, betartják, aztán csak utólagosan fogjuk enni a kefét, amikor rájövünk, hogy lassan egyetem se lesz, ahol tudnának minket tanítani.
Üdv, egy hallgató.
@10:16: Ha neked csak ennyi maradt meg az első hozzászólásból, az már régen rossz.
A hallgatói szerződésnek pedig az, hogy meddig és hol kell dolgozni csak egy kis apró rész, még van mellette jó pár oldal is.
Azt, hogy jelenleg mi van még a politikusok sem tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!