12 bejelentett lopás, és több százezer forintnyi kár után az elkövetők nem kapnak semmit, mert 14 éven aluliak. Szóval 14 év alatt mindenki lophat hisz úgysem lesz következménye?
Jajj h velem miért nem történik ien soha, pedig úgy állba rúgnék pár mocsok gyereket :S
A szülőkön nem lehet leverni a kárt? Akár jogi akár család-család közti úton?
"14 év alatt mindenki lophat hisz úgysem lesz következménye?"
Nincs büntetőjogi következménye. Elvileg kellene, hogy legyen következménye a tolvaj gyerek szülei részéről. Ha nincs, az nem a jogrendszer, hanem a szülők hibája.
Egyébként aki 14 éves korában táskákat lop, az azt szokja meg, hogy ezt lehet, és 15 éves korában is ugyanúgy lopkodni fog, akkor viszont javítóintézetbe csukják. Majd amikor onnan kemény bűnözővé kiképezve kijön, akkor nem sok idő kell ahhoz, hogy ismét elkövessen valamit, és megy vissza a böribe. Az ilyen emberek ezután az életük nagy részét rács mögött szokták tölteni, és csak 40-50 felé nyugszanak le. Szóval nem egészen igaz, hogy nincs következmény.
Igazából a perelésnek mostmár semmi értelme sem lenne.Nem ismerem az "elkövetőket",vidéki vagyok,ők is vidékiek,csak a megyeszékhely köti össze a dolgokat.Később aztán rá egy hétre közmunkások bevitték az iskolámba a szanaszét szaggatott,-és ázott táskámat,amiben a könyveim voltak,párat még megtudtunk menteni.Minden egyéb kiszedve,és a táskát sem tudtam már használni.Az a baj,hogy több olyanról tudok,aki be sem jelentették a lopásokat,mert "úgysem lesz semmi".A határozatban irták,hogy amiket megtaláltak sértettek dolgait,azokat visszajuttatják,így pl. telefont stb.
A lényeg,hogy nagyon kiakadtam,és akkor,mikor a lopás történt,teljesen kiborultam,napokig minden bajom volt.Sohasem gondoltam volna,hogy egy táskalopás ennyire "traumát" okoz,persze lehet én vagyok csak túl érzékeny.:/:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!