A házasságnak milyen gyakorlati előnyei vannak az élettársi kapcsolattal szemben?
Figyelt kérdés
2012. dec. 29. 18:27
1/6 anonim 

válasza:

Azt, hogy azt mondhatód férjed vagy feleséged.
Nem jogira gondoltál?
2/6 anonim 

válasza:

Egyszerűbb elválni/szétmenni. Laikusok fordítva szokták gondolni, de az a helyzet hogy válás esetén 50-50 arányban kapják a közös vagyont, élettársaknál viszont ki kell számolni, hogy melyik fél hány százalékkal járult hozzá a közös vagyon gyarapodásához; ha valaki 5-10 évig így él, akkor már elég nehéz követni hogy mikor mennyit keresett, mennyit kapott feketén, mit kaptak ajándékba, szóval nem szép látvány.
3/6 anonim 

válasza:

Akik összeházasodnak, azokban meg van az a szándék, hogy életük végéig együtt akarnak élni.
Akik csak együtt élnek, azokban ez a szándék nincs meg. Előre számolnak azzal, hogy a kapcsolat tönkre megy. Akkor viszont könnyebb otthagyni a másikat, mint elválni.
4/6 anonim 

válasza:

Akik összeházasodnak azokban megvan a szándék....
Ez egy marhaság.Én személyesen ismerek élettársakat,akik 14-18 éve élnek együtt,és személyesen ismerek házastársakat akik 1-2-3 évig bírták egymás mellett.
5/6 anonim 

válasza:

Semmi! Láttam már én is, hogy a házasság előtt jól megvoltak, utána meg nem telt el kis idő és már elváltak.
6/6 anonim 

válasza:

"azokban meg van az a szándék,"
Sokszor anyagi.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!