Szerintetek, ha feltörte valaki a Facebook-omat, és tudom ki volt, fel lehet jelenteni? Vagy ebből semmi következmény nem lehet?
Figyelt kérdés
Normális válaszokat várok. Köszönöm.2012. dec. 13. 13:37
11/18 anonim válasza:
Oszd meg velem a tapasztalataidat.
Nagyon érdekel, mert most újat mondtál nekem. :)
A hamis vád melyik pontja vonatkozik erre a facebook ügyre?
12/18 anonim válasza:
Hát ha jó kapcsolataid vannak, és nem szeretsz valakit, csak jelentsd fel... ha érted. Velem megcsinálták. Egyszer csak beidéztek, és egy ilyen ügyet akartak rámbizonyítani, amiről csak annyit tudtam, hogy ki a "sértett".
13/18 anonim válasza:
Van ilyen, ez tény. Valaki a haragosait így akarja lerendezni. De a hamis vádnak semmi köze nincs egy facebookos bejelentkezéshez!
14/18 anonim válasza:
De ha megvádolnak azzal, amit el se követtem, az igenis hamis vád.
15/18 anonim válasza:
Meg szerintem próbáld ezt megoldani magad, nem kell mindenért feljelentgetni mindenkit. Ez az aljaemberek fegyvere, akik nem tudnak a sarkukra állni.
16/18 anonim válasza:
Basszus, ez nem büntetőjogi tényállás, hanem polgári jogi. A rendőrségnek nem terjed ki erre az ügyre a hatásköre. Ha jogosulatlanul fért hozzá a személyi adataidhoz (pl. magánlevelezéseidben található Avtv. 2.§ (2) alapján személyes vagy akár különleges adatnak minősülő információk), akkor az Avtv. 17.§ (1) alapján bírósághoz fordulhatsz, keresetet adhatsz be az adatkezelő ellen.
17/18 anonim válasza:
Továbbá mivel nemcsak büntetőjogi tényállás, hanem polgári jogi is, ezért a polgári jogi úton kell elindítani a dolgot, mert ilyen esetekben a büntetőjognak az ultima ratio jellege érvényesül, aminek a lényege, hogy a büntetőjogot csak akkor lehet alkalmazni, ha rajta kívül más, enyhébb eszközök nem vehetők igénybe vagy eredménytelenek.
18/18 anonim válasza:
Annyi kiegészítést még hozzátennék, hogy a büntetőjog ultima ratio jellegének elve a 30/1992. (V. 26.) Ab. határozatban lett elismerve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!