Kamuprofilok. Mennyire büntetendő az, aki más ember fényképét teszi fel, a sajátja helyett?
És ugyan ki és honnan érvényesíti ezt a jogot? Keresek a face-en egy szép brazil lányt/fiút, leveszem a képét és azzal társkeresőzök...Ki és mikor veszi észre ha én nem buktatom le magam?
Persze ha valaki a szomszéd lányt/fiút használja erre a célra az könnyen lebukhat. De az meg is érdemli....
A kuruc a fake-emberek gyüjtőhelye :))
A legviccesebb amikor több átlagos nevű(tehát elméletileg valódinak elfogadható) emberke ugyan azzal a fotóval van fen :))
Egyébként az is igaz hogy büntetendő de ha nincs aki érvényesítse akkor teljesen mindegy.
A másik fele hogy van aki érvényesítené de mondjuk az oldal és a szerver olyan helyen van ahol valamiért nem érik utol. Erre is példa a kuruc, szextárskeresők, pénzlehúzós oldalak vagy a szétválást megbosszulós exbarátnőről feltett szexfotók stb...
na itt se sokat érsz el a joggal...
Engem csak érdekelt, hogy jogilag hogyan büntetendő.
A személyi adatokkal való visszaélés kategóriájába tartozik?
Tudom, hogy függ a súlyosságától is, hogyan lehet ezt büntetni joggal, csak a jogokban jártas emberek tanácsára voltam kíváncsi.
A Kuruc.infót meg nem védem, de nem ők, az egyedüliek, akik csinálják ezt nálunk (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!