Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » El kell hogy küldjék nekem az...

JuhászDork kérdése:

El kell hogy küldjék nekem az árút ha már megrendeltem, és erről megerősítő e-mailt is kaptam?

Figyelt kérdés
Ha én egy internetes webáruházból rendeltem valamit, és az a valami valószínűleg rosszul lett hirdetve (sokkal kevesebbe került mint más boltokban) és időközben az árucikket leszedték mert gondolom észrevették hogy hibásan lett felrakva, akkor ha nem küldik el a cuccost akkor annak lehet valami jogi következménye?
2012. dec. 11. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Hibás ár feltüntetése megesik, általában a jogi feltételek között benne van, hogy ilyen esetben nem kötelesek kiszállítani az árút.

1-2 nagyobb számítástechnikai webáruházban is megesett már hogy 1-2 nullát elfejeltettek kiírni. Ilyen esetben a pénzt vissza szokták utalni.

2012. dec. 11. 19:03
 2/4 A kérdező kommentje:
és ha nincs benne a jogi feltételek között?
2012. dec. 11. 19:08
 3/4 ConnectCare ***** válasza:
Szerintem itt történik szerződéskötés, hiszen ő "tett egy ajánlatot" (felrakta a cuccot), te meg elfogadva azt megrendelted az árut. Így szerintem ki kellene, hogy küldjék neked a dolgot. Kicsit arra is alapozok, hogy repülőjegyeknél viszonylag gyakran előfordul, hogy hibásan (túl olcsón, korlátlan átszállást megengedve egy jeggyel stb.) raknak fel jegyeket és azok is érvényesek szoktak lenni.
2012. dec. 12. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:
De mondjuk fordított esetben te is lemondhatod kiszállításnál is az árút, vagy menet közben ha már beszerezték, tuti van nekik is valamijük erre, hogy hibás összeg esetén semmis a szerződés.
2012. dec. 12. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!