Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kell-e utánképzésre járnom,...

Kell-e utánképzésre járnom, ha a bíróság 24 hónap B kategória eltiltásra ítélt?

Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 15:37
1 2
 1/11 tetro ***** válasza:
Miért tiltanak el 24 hónapra? :()
2012. dec. 11. 15:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem. Ezt kategóriás eltiltás esetén sosem kell, csak ha a teljes vezetői engedélyed bevonták egy évet meghaladó időtartamra.
2012. dec. 11. 15:56
 3/11 anonim ***** válasza:

"Miért tiltanak el 24 hónapra? :()"

Ittas vezetésért. Engem háromszor tiltottak el, egyszer egy év öt hónap kategóriás, utána még fél éven belül a teljes jogsim bevonták két évre. Majd amnesztiával visszaküldték és utána bevonták másfél évre. Egyszer sem jártam. Szóval ha ésszel csinálod, ki lehet kerülni.

2012. dec. 11. 15:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Az ésszel csinálást nem az amnesztiára értem, hiszen az csak szerencse kérdése. Hanem, hogy ha jól tolod a dumát ki tudsz alkudni egy kategóriás eltiltást amikoris csak egy adott, jelen esetben a "B" kategóriádtól tiltanak el, viszont a többi kategóriád megmarad és a jogsid folytonos marad. Ekkor nem kell után képezni.
2012. dec. 11. 16:02
 5/11 anonim ***** válasza:
Jahh és ebben az a jó, hogy ha van mondjuk "C" tehergépkocsi kategóriád akkor olyan mintha el sem tiltottak volna, csak ezentúl bevásárolni is teherautóval kell járnod. Ha viszont van "A" motorkerékpár, ami nekem nincs, akkor még jobban jártál, hisz azzal parkolni is könnyebb és a fogyasztása is elenyésző.
2012. dec. 11. 16:04
 6/11 anonim ***** válasza:
7%

Sziasztok!

Én 30 éve vagyok hivatásos buszsofőr. Nekem 8 szor vették el. Tanácsot nem tudok adni, ugyanis az én esetem nem szokványos, nekem rokonom a megyei rendőrkapitány, ezért csak egyetlen telefonomba került és mindig bocsánatot kértek, majd visszaadták. De tudjátok nálam az a helyzet, hogy én rendkívül stresszes vagyok. Ha városi forgalomban kell vezetnem mindig szorongást érzek és feszültséget. Nem bírom a tömeget és a zsúfoltságot, ezért inkább helyközi járatokra kértem magam. Viszont előfordult nem egyszer, hogy egy kolléga betegsége, vagy szabadságolása miatt helyi járatra osztottak be. Na ilyenkor én már tiszta lelki beteg vagyok, városba egy üveg bor nélkül be sem megyek. És tudjátok mennyivel nehezebb egy buszsofőrnek mint egy teheresnek? Én nem is merek a fülkében inni, mert az utasok látnák. Mindig táskával húzok a megállók WC-jébe bujkálva.

2012. dec. 11. 16:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Ez akkor is így van, ha a jogsimat a 24 hónapra bennhagyom az okmányirodában? Tehát nem használom a másik kategóriát.
2012. dec. 11. 16:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem! A másik kategóriát használnod kell! Ellenkező esetben csak után képzéssel adják ki!!!
2012. dec. 11. 16:16
 9/11 A kérdező kommentje:
16:14-es kamu-huszár
2012. dec. 11. 16:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Akkor kérjem ki? Már több, mint 1 év eltelt az elvétel óta.
2012. dec. 11. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!