Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a Navnál tanúként vallomást...

Ha a Navnál tanúként vallomást tettem, akkor miért csak pénzért (postára elmenős illetékbélyeg fejében) adják ki az általam aláírt hivatalos papírt?

Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 07:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Azért, mert tanú vagy. Tanúnak csak az általa tett vallomásba van betekintési joga, és azt csak illeték fejében kérheti ki, 100 Forint.

A gyanúsított, és a sértett illetékmentesen megkapja az iratokat.

Törvények szabályozzák.

2012. dec. 11. 11:24
 2/7 ZETAS ***** válasza:

Ez engem is érdekel olyan szempontból, hogy ha nem is NAV-nál, hanem pl. rendőrségnél teszek vallomást (gyanúsítottként) arról kapok-e Én, vagy ügyvédem kézhez másolatot?

Ill. Köteles vagyok-e aláírni és az kerülhet-e bele, amit én elfogadok, vagy a személyes adataim egyeztetése után bevágom a durcibercit és egy mukkot se szólok, akkor mi kerül bele: "a gyanúsított nem beszél?"

2012. dec. 11. 15:09
 3/7 ZETAS ***** válasza:

Közben megtaláltam a választ az alkérdésemre:

"Természetesen a tanúnak meg van a lehetősége, hogy a tanúvallomásáról másolatot kérjen, ez azonban illetékköteles (illetékbélyeggel kell leróni), amely 100 ft/oldal költséget jelent. Amennyiben a tanú a sértett, akkor a nyomozás befejezéséig a sértett és képviselője másolatot kaphat a szakvéleményről, valamint az olyan nyomozási cselekményről készült iratról, amelyeknél jelenlétüket a büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, amely szintén illetékköteles."

2012. dec. 11. 15:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor az kerül bele, hogy megtagadtad a vallomástételt.
2012. dec. 11. 15:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezt látom, csak még mindig nem értem, hogy ha kiadok a kezemből egy általam nyilatkozott és aláírt dolgot, akkor az egy hivatalos papír és miért kell érte fizessek, miért nem kapom meg ingyen. Másba nem akarnék betekinteni, csak abba, amit én írtam alá.:(
2012. dec. 12. 08:39
 6/7 ZETAS ***** válasza:

Azért mert a hülye honatyák ilyen hülye törvényeket hoznak.

Ügyfélkapun keresztül simán ingyen magkapható lenne...

de ez Hungary ecsém...

2012. dec. 12. 09:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Mert a tanúvallomás (ha nem vagy sértett is egyben) az a komplett ügybe kerül bele. Ha te ki akarod kérni saját magadnak, akkor meg kell fizetned a patront és a papírt. Minden hivatalos eljárásban így van a rendőrségen, és máshol is.

A vádlottnak és a sértettnek érdeke fűződik az iratokhoz, de a tanúnak nem.

2012. dec. 12. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!