Hol kell ezt elintézni?
Figyelt kérdés
Pénteken kirabolták az ismerősömet.90.000 Ft-ot vittek el tőle,az összes iratát,és 2 tele szatyor bevásárlást.Kamerás felvétel is készült az esetről.Úgy tudom,ilyenkor igényelhet a sértett kártalanítást.(persze ezeket nem reklámozzák a rendőrségen)2012. dec. 10. 14:51
1/3 anonim válasza:
A rablás hivatalból üldözendő bűncselekmény, a kártalanítás (inkább kártérítés) polgári jogi kategória. Az utóbbival a Rendőrség természetesen nem foglalkozik.
Kitől akar az ismerősöd kártérítést kérni?
2/3 Andizsuzsi válasza:
Azonnali pénzügyi segélyt kérhet az áldozatsegítő szolgálattól, ami fedezi a lakhatással, ruházkodással, élelmezéssel és utazással kapcsolatos, valamint a gyógyászati és kegyeleti jellegű rendkívüli kiadásait akkor, ha a bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés következtében az áldozat ezen kiadások megfizetésére nem képes.
3/3 A kérdező kommentje:
Andizsuzsi! Köszönöm a segítséget.A fizetését vették el tőle,így az egész havi megélhetése-lakhatása került veszélybe.
#1 Nem vár senkitől,de én hallottam valami ilyesmit,hogy ilyen esetben tudnak segíteni az embernek,hogy ne halljon éhen.
2012. dec. 10. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!