Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Cigányozásért lehet valami...

Cigányozásért lehet valami büntetést kapni? Részletek lentebb .

Figyelt kérdés
A munkahelyemre nem rég felvettek egy 30 éves roma gyereket . Eléggé szemtelen , nagyhangú , idegesítő a srác . Az egyik öregebb melós beszólt neki , mikor már nem tudta elviselni : ne pofázzál , dolgozzál , hülye cigány . A gyerek elkezdett ordítozni meg fenyegetőzni , hogy majd megy az OMBUDSMANHOZ , rendőrséghez , jegyzőhöz , főnökhöz . A főnöknek már beszélt fűt fát , de az elsimította a dolgot mert nem meri kirúgni még mert fél hogy majd felvág a gyerek hogy : AZÉRT RÚGOTT KI MERT BARNA A BŐRÖM . Én nem akarok beszólni neki , de ha tegyük fel cigányoznám , és ő elmenne az OMBUDSMAHOZ , Rendőrségre , Jegyzőhöz vagy akár csak simán az OMBUDSMANHOZ , mire számíthatnék ? Ill . Mire számíthat a munkatársam , ha tényleg megteszi ?
2012. dec. 2. 19:05
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
figyelj, van biztonsági kamera vagy valami? Fel kell venni hogy hogyan viselkedik, aztán ha megy a rendőrséghez, csak megmutatjátok a felvételeket
2012. dec. 2. 19:11
 2/9 anonim ***** válasza:
36%
Nem kell ilyesmivel foglalkozni én már többször cigányoztam vagy anyáztam le cigányokat. De ha ennyire fosol akkor szerintem maradj inkább csöndben és tűrj.
2012. dec. 2. 19:14
 3/9 anonim ***** válasza:
44%
Fültanu nélkül nem ér el semmit,gondolom annyi összefogás csak van köztetek hogy senki ne álljon mellé
2012. dec. 2. 19:15
 4/9 anonim ***** válasza:
37%
Á, csak ha el kell tussolni valami nagyon nagy politikai szemétséget, akkor vonulnak ki az SZDSZ utódpártok és a média, hogy eltereljék a figyelmet a sokkal komolyabb problémákról.
2012. dec. 2. 19:22
 5/9 anonim ***** válasza:
22%

Ez így ebben a formában becsületsértés.

"Eléggé szemtelen , nagyhangú , idegesítő a srác ."

Egyéni szociális probléma. Ha nem tetszik nem kell együtt dolgozni vele. A munkáját elvégzi rendesen?

2012. dec. 2. 21:31
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

"egyik öregebb melós beszólt neki , mikor már nem tudta elviselni : ne pofázzál , dolgozzál"

A kérdésben szerepel, hogy NEM.

Ergo jogaikat ismerik, kötelességekkel nem foglalkoznak.

Ha valaki rájuk szól, rögtön rássisztáá gádzsóók élnyomnááák

2012. dec. 3. 01:00
 7/9 anonim ***** válasza:
42%

"Mi az hogy ne dolgozzon vele együtt?"

Egy retorikai fordulat. Arra célzok, hogy a kedves kérdező először magában keresse a választ arra, hogy miért is tartja annyira elviselhetetlennek egy másik ember viselkedését.

Kiemelném az idegesítő jelzőt. Engem is sok minden idegesít a munkahelyemen. De tudom mi az ami az én hülyeségem ebből, és mi másé.

"A kérdésben szerepel, hogy NEM. "

A kérdésben semmi sem szerepel a munkájának a minőségéről.

2012. dec. 3. 16:07
 8/9 anonim ***** válasza:
14%
Hát ha nagyhangú idegesítő, akkor én annyit mondtam volna neki: Dolgozzál és ne pofázzál! Ez a ,,hülye cigány" megjegyzés engem így is bánt, hogy nem rólam van szó, de ettől függetlenül szerintem ha tényleg ilyen köcsög a srác, akkor rúgjátok ki! Nem lesz baj. Nyilván, ha fölvette cigánysága ellenére is, akkor nem jelentett neki hátrányt az, hogy cigány. Ha fölveszek egy cigányt, akkor nem azért rúgom ki, mert cigány, hanem mert valami nem tetszik. Akkor már föl se veszem ha nem szeretem a cigányokat. (igaz ez nem szép dolog) De annak a másik kollégádnak meg lehetne akkora intelligencia-szintje, hogy nem kezd el valakit a származása alapján megszólni!
2012. dec. 3. 16:36
 9/9 karador válasza:
Amíg nem fenyegeted, rágalmazod TANÚK előtt addig nem sokat tehet...Pl hé cigány hozd ide a dobozt, menj cigány vidd ki a ládát stb..tehát ha maga a megszólítása cigány, nem csinálhat semmit. Ui: Ha téged lemagyaroznak, kap az illető büntetést ? Nem
2014. nov. 21. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!