Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy termékre garancia van,...

Ha egy termékre garancia van, és vissza kell küldeni a boltba cserére, vagy javátásra, akkor ki fizeti a postát?

Figyelt kérdés
szóval, rendeltem valamit (hadd ne írjam le, hogy mit), Budapestről, de Debrecenben lakok, ide szállították. most kiderült hogy nem jó, telefonon beszéltem velük, kicserélik vagy megjavítják, de ehhez nyilván el kéne küldenem a terméket. a postaköltség lenne vagy 2-3ezer ft, ha meg személyesen vinném be, akkor a vonatút 4-5ezer. ezt ki kellene fizetniük, vagy erről nem szól semmilyen jogszabály?

2012. nov. 29. 19:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg te, mert már átvetted. Ha az átvétel aláírása előtt jössz rá, hogy hibás, egyszerűen nem veszed át és visszaküldöd, hogy hozzanak egy hibátlant. Még soha nem hallottam olyanról, hogy a szerviz kifizeti a szállítási költséget.
2012. nov. 29. 19:14
 2/3 anonim ***** válasza:

a Jótállási jegynek, (garancia jegy) tartalmaznia kell, hogy ez hogyan történjen.

Olvasd el, figyelmesen.

(általában, 10 kg. tömegű tárgyra vonatkozik az, hogy a műszerész kimegy megjavítani ingyenesen, vagy ha ez nem lehetséges beszállítja javításra, majd a megjavított készüléket, ők házhoz szállítják.

kisebb tömegű, elektronikai készülékek, pl. PC esetén, a garancia jegy tartalmazza, hogy meghibásodás esetén, a szállítást futárgarancia keretén belül intézik...

Ha az átvételtől még nem telt el 8 munkanap, Írásban (tértivevényes ajánlott levél!!) elállhatsz a vásárlástól...

2012. nov. 29. 19:27
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, megoldódott közben!
2012. nov. 30. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!