Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha vettünk egy házat, de a...

Ha vettünk egy házat, de a kulcsátadás hó végén lesz, (ház) attól mi már bemehetünk az udvarra? (az ajtó a telken nem zárható, csak be van akasztva)

Figyelt kérdés
2012. nov. 16. 17:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Papíron mikortál tiéteka ház ? Onnantól igen, addig nem
2012. nov. 16. 17:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Már a nevünkön van, csak az épületek kulcsai még nincsenek nálunk, mert még pakolásznak hó végéig. Összesen ha van 20.000 Ft érték a házba, régi bútorok (nem antik, hanem sima faroslemez szekrények, egy rossz ágy, asztal, székek és ennyi) .de a kisajtón simán be lehet menni, mert nem zárható kulcsra.
2012. nov. 16. 17:36
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem számít, hogy zárva van-e vagy sem. Bemehettek, de ha valami eltűnik akkor titeket fognak elsőként elővenni.
2012. nov. 16. 17:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt az előző tulajdonossal beszélném meg, úgy korrekt. Ha valamit már most intézni akartok, szerintem minden további nélkül meg fogja engedni.
2012. nov. 16. 18:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A szerződésben, hogy van írva.Van-e visszatartva pénz arra az esetre,ha nem költöznek ki?Csak azután kapja meg a teljes vételi összeget,ha a kulcsot át adta.
2012. nov. 16. 18:45
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha a teljes vételárat kifizetted, bemehetsz. De az ott lévő cuccaiért felelősséggel tartozol.
2012. nov. 16. 19:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem. Ezzel birtokháborítás cselekményét követnéd el.
2012. nov. 16. 21:56
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem. Ezzel birtokháborítás cselekményét követnéd el.

pontosan

nem bírod ki?

ha neki nem számítana, akkor hamarabb átadta volna a kulcsot

legyél türelemmel

2012. nov. 16. 22:47
 9/12 A kérdező kommentje:
A vételár teljesen ki van fizetve, a kulcsátadás legekésőbb november 30.-án lesz, addig mindent kipakolnak, ami kell nekik. Nem laknak ott, 5 éve halt meg a mama, akié volt, azóta lakatlan. Egy régi kis rossz házról van szó, nem lakás célra vettük. A birtokháborítást meg valahogy nem értem, hogy a nevünkön van. Én is úgy tudtam, hogy teljesen szabadon bejárhatunk, csak a cuccok nem a milyénk. De nem lesz amúgy vita, hisz mint mondtam, összesen ha van 20.000 Ft értékű cucc, és nekünk nem kell a nagymama otthonkája, meg a nagypapa nadrágja. Azért lenne szükség, mert nekünk a fagyokig még ki kéne alakítani egy fagymentes helyet, benejlonozni, meg nádpadlóval körbevenni, mert lovat vinnénk. Itt nincs olyan nagy hely nekik, mint ott lenne, ezért szeretnénk már télire átvinni őket.
2012. nov. 16. 23:02
 10/12 anonim ***** válasza:
25%
A tulajdoni lapon a tied,akkor azt csinálsz a mit akarsz. A régi tulaj,csak megtűrten használja jogcím nélkül.Ha kipakolod akkor sem tehet ellene.
2012. nov. 17. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!