Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek? Mikuáscsomag...

Mit tehetek? Mikuáscsomag nélkül, befizetett bírság ellenére jogerős végzés alapján irreális díjat követelnek egy lejárt parkolójegy miatt.

Figyelt kérdés

Parkoltam. Szabályosan. Bedobtam a pénzt, 18:05-ig szólt a parkolójegyem. Mivel a városban általában 18-ig kell fizetni a parkolásárt azt hittem, hogy utána már nyugodtan parkolhatok. Egy hónap múlva jött a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-től egy levél, hogy érvényes jegy nélkül parkoltam és fizessem be a díj százszorosát bírságként, mert nem fizettem be 5 napon belül a kocsira kirakott mikuláscsomagot. A kocsin nem volt mikuláscsomag! Így azt be sem tudtam volna fizetni határidőre. Ekkor írtam nekik, hogy igazolják a parkolást, amire persze tojtak nagy ívben. A biztonság kedvéért azért befizettem az öt napon belüli bírságot, mivel szerintem az öt napot a bírságolás tudomásomra jutásától kell értelmezni. Ők persze továbbra is a díj sokszorosát kérték. Próbáltam levelezni velük, de válaszra sem méltattak. Bepereltek. Elsőfokon megnyertem a pert, mivel a bíróság megállapította, hogy a felperes nem úgy járt el, ahogy az adott helyzetben elvárható lett volna. Megfellebbezték, másodfokon még tárgyalás sem volt. Majd jött a jogerős végzés, hogy fizessek 64.000 forintot, mert a bíróság szerint a gépjármű tulajdonosától elvárható, hogy a várakozás megkezdésekor tájékozódjon a várakozási díj fizetésének feltételeiről. Elismerem, hogy elnéztem, és nem vettem észre, hogy 18 óra után is fizetnem kell, de nem volt az autón mikuláscsomag és amint megkaptam a büntetést, befizettem a bírságot is pár napon belül, de ezt az irreális díjat jogtalannak tartottam.

Nem tudom miből kifizetni ezt az összeget, mégha éhen halok sem. Mit lehet ilyenkor tenni?

2012. nov. 10. 17:49
 1/7 anonim ***** válasza:

"Nem tudom miből kifizetni ezt az összeget, mégha éhen halok sem. Mit lehet ilyenkor tenni?"

Kéred a közmunkára vagy letöltendőre való váltását.

2012. nov. 10. 17:51
 2/7 anonim ***** válasza:
durranógáz
2012. nov. 10. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Kérvényezd, hogy ledolgozhasd közmunkába, elvileg 13. nap alatt ledolgozhatod vagy leülheted. Mert egyszer volt a tv.-ben, hogy 1 nap 5000Ft-nak felel meg.
2012. nov. 10. 18:05
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Ez egy rohadt nagy szemétség a parkolótársaság részéről.

Bármelyikünk járhat így és nem tud mit tenni. Az ember azt hiszi, hogy jogszerűen járt el, de honnan a francból tudja, hogy megbüntették, ha nincs mikuláscsomag? És hogy fizesse be határidőre? Ez agyrém. Ötnaponta kérdezgessem a parkolótársaságokat, hogy megbüntettek-e?

Ennyit a magyar igazságszolgáltatásnak csúfolt jogszolgáltatásról. Korrupt egy ország ez.

S hogy mit tudsz tenni? Elmenni innen a büdös francba, mert ami itt folyik, az minden csak nem jogrend.

2012. nov. 10. 18:06
 5/7 anonim ***** válasza:

OFF:én most jártam úgy hogy megvettem a parkolójegyet, láttam is hogy ott sündörögnek a közteresek, de nyugodt voltam, mert ott volt a jegy

aztán amikor visszaértem, akkor láttam, hogy az ajtó becsapásakor a jegy leesett a lábtérbe

miki csomagot nem találtam, lehet hogy megbüntettek és majd jön a csekk?

2012. nov. 10. 18:17
 6/7 anonim ***** válasza:
86%

Engem kb 1hónapja megbüntettek,2600ft-ra+280ft-ra pótdíjként.

Csomag sehol,nyilván nem rohangálok,hogy ugyan már megbüntettek-e.

Jön a levél fizess......Kivertem a balhét,a góréval is beszélgettem,és mint kiderült,a szerencsétleneknek ez (Szolnokon) jutalékos rendszer,és ha nem fizetsz időben az még jobb.Szerencsétlenek nem tudták,hogy frissen lett szerelve a benzinkút miatt oda kamera,és látszódott,hogy egyből el is vették a csomagot.....

Erről tettem is fel egy kérdést ide gyk-ra,és még én voltam a szemét,mert én tuti csak a kibúvót kerestem,stb stb.

2012. nov. 10. 18:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy nekik érdekükben áll így eljárni, mert ilyen kamatot sehol sem kapnak. Ha azt vesszük ez kb. havi 3000%-os kamatnak felel meg, ami THM: 36000%. Ennyiért megéri nekik ezt a játékot folytatni. Csak attól hányok, hogy ehhez még a bíróság is asszisztál, mert a fellebbezést tárgyalás nélkül döntötték el.
2012. nov. 10. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!