Petárda feladása határon kívülre?
Figyelt kérdés
Mennyire cinkes petárdát ill. hasonlót feladni olyan országba - mondjuk DHL-el - ahol szintén illegális?2012. nov. 7. 21:34
1/6 anonim 

válasza:

teljesen
és még mást is veszélyeztetsz! erre nem gondolsz ?
2/6 A kérdező kommentje:
Hogyan? Nem vagyok fizikus se kémikus, de olyan 70 fok alatt erősen kétlem, hogy belobbanna.
2012. nov. 7. 22:21
3/6 anonim 

válasza:

A petárda nem szokott lobbanni. Tehát ez 70 fok felett sem valószínű.
4/6 anonim 

válasza:

A feketelőpor különböző keverési arányainak megfelelően, 270-320 °C-nál gyullad meg. Ha erre gondoltál. De én csak a technikai infót adom, azt nem tudom hogy add fel. Bár ha nekem kéne és buborékos borítékba tenném. Nagyobb tételnél papírdobozba. Előtte pedig lefóliáznám, hogy ne szivárogjon ki szag.
5/6 anonim 

válasza:

Egy halom szállító cégnél le van írva, hogy mit nem szállítanak.
Nézd meg az oldalukon. (A különböző tűzveszélyes anyagok is rajta szoktak lenni a tiltott listán, vagyis nem adhatod fel.)
6/6 anonim 

válasza:

Ha véletlenszerű vámvizsgálat alá vonják valaki fizetni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!