4 lakásos társasházban az egyik lakás Önkormányzati bérlemény. Már 2 hónapja nem fizet az önkormányzat bérleti díjat. Mit tehetek a telefonálgatáson kívül, mint közös képviselő? Budapest, XX. -ik ker.
Mint a többi lakóval tennéd : fizetési felszólítás!... A tartozásra kamat-felszámítás... Jelzálogjog-bejegyeztetés az ingatlanra!...
Közös költséget fizetnek?
A többi tulaj besétál a pénzzel személyesen, az Önkorm.átutal, de legutoljára májusba jutott eszébe.
Most a saját pénzemből fizetem a szemét, víz és egyéb díját.Amikor felhívtam azt mondta, hogy nem ér rá velem társalogni, mert sok ügyfele van.
Most melyik ingatlanra is kellene zálogjog? Arra, ami az én tulajdonom és az önkormányzat a bérlő? :)
Először is azt kellene kideríteni, hogy MIÉRT nem fizet az önkormányzat. Aztán a MIÉRT okát megszüntetni, és utána elszámolni. Neked fontos a pénzed (jogosan), így ne tétlenkedj. Menj utána. Menj be személyesen, érdeklődd, mi a probléma, mi a gond.
Ha még egy hónapot nem fizet, akkor mondd fel szabályosan a bérleti szerződést és szólítsd fel az önkormányzatot, hogy rendezze elmaradását, illetve - ha önkormányzati tulajdonú ingóságok vannak az ingatlanban - akkor tartsd vissza az elmaradt bérleti díj ÉRTÉKÉBEN azokat.
Ha erre sem fizet, kérj rájuk fizetési meghagyást, majd inkasszóval BIZTOS, hogy be tudod hajtani a pénzed (tekintve, hogy egy önkormányzatnak elég szép bankszámlaforgalma van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!