Mi a különbség a FOGLALÓ és az ELŐLEG között?
Ha meg ő gondolja meg magát, akkor visszaadja az előleget vagy a foglaló dupláját.
Az ő meg a te persze függ attól, hogy ki adott pénzt kinek :)
Akkor röviden:
A foglaló arra van, hogy te leteszed ezt nekik, és ők cserébe nem adják el a házat másnak (pl. ház esetében). Ezt nem kapod vissza.
Az előleg az meg arra szolgál, hogy te kifizeted a ház előlegét, vagy pl. albérletre első hónapot előre kérik. Ezt már visszakaphatod...
a vételárba melyik számít bele?
az előleg biztos.
De ha az előleget visszakapom,a foglalót nem,akkor miért van értelme a foglalónak?Úgy értem ki az aki nem "előleget"rak le hanem foglalót?
Milyen esetekben használják melyiket?
Aha,tehát ha én lépek vissza,elveszítem a foglalót.
És mi van ha az eladó lép vissza?Vagy olyan nincsen?
És ha előleget teszek le,akkor is "lefoglalom" végül is nem?
És azt még vissza is adja ha elállok az üzlettől...akkor miért mégis a foglalózás?
Bocsánat hogy értetlenkedek,lehet h fáradt vagyok.
Vagy csak hülye :)
Ha házat veszel, akkor is úgy indul a dolog, hogy Kéri a foglalót. Pont azért, hogy te ha vissza is lépsz:
1. nem nézed hülyének
2. te veszítesz pénzt
3. ő neki így is lesz nyeresége
Ez pont azért van, hogy a házat valóban megvedd! ne csak azt mond "Megveszem" aztán sose kerül sor a szerződésre, ő meg más vevőket elküldött a pics-be miattad.
Ha visszalépsz, az a fél-1 millió huf, az ő kezébe ragad. Azért te se dobsz ki ennyit az ablakon.
Az előleg már utánna van. Mondjuk ha hitelbe veszed. Fizeted a foglalót, majd az előleget és utána a maradékot.
Vagyis 3 részletben van meg a házad. Ha ő lép vissza, akkor a foglalót muszály visszafizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!