Köteles magánszemély megtartani a bérjegyzékeket?
Figyelt kérdés
Mint magánszemély 5 évre visszamenőleg kérnék a bérjegyzékeket, esetleg havonta postázott banki számlakivonatokat? Ha nem őrzi meg magánszemély, azért jár valamilyen törvény szerinti büntetés? Köszönöm szépen a segítséget!!!2012. okt. 16. 18:28
1/9 A kérdező kommentje:
Mert ilyen dolgokban nem vagyok járatos.
2012. okt. 16. 18:31
2/9 anonim válasza:
5 évig kérhetik Tőled, tehát vagy el kell tenni, vagy ki kell kérd a banktól ill. munkáltatótól, és annak a költségét Te kell viseld.
4/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy a NAV kérheti, éppen ez ügyben kérdezem, hogy valamilyen pénzbírságot von-e maga után, ha nincsenek meg.
2012. okt. 16. 19:29
5/9 A kérdező kommentje:
A bankira már megkaptam a választ, hogy fizetni kell ha ki kell kérni. És a bérjegyzékekkel mi a helyzet?
2012. okt. 16. 19:31
6/9 anonim válasza:
Mint a 2-esben írtam, olyan nincs, hogy nincs meg, mert bármikor kérhetsz belőle egy példányt a munkáltatódtól és a bankodtól, de annak lehet, hogy díja van.
7/9 anonim válasza:
Általában az ilyen dolgokra alkalmazható az a szabály, hogy jobb, ha megtartod. Te magad sem tudhatod, mikor lesz rá szükség.
8/9 Komplikato válasza:
Azért jó ezt megtudni két évtizednyi meló után, mert ugyan sokszor elkezdtem gyűjteni, de ha sok volt belőle simán ment a szemétbe.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. okt. 17. 16:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!