Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van igazság Magyarországon?

Van igazság Magyarországon?

Figyelt kérdés
Egy dokumentumfilmet néztem a minap ahol elrablásos eseteket mutattak.Valahol amerikában talán texasban egy 14 éves kislányt elrabolt és megerőszakolt egy elmebeteg.Miután elrabolta egy motelszobába vitte és kétszer is "megrontotta".Miután végzett a lányt hazavitte.Szóval az áldozat túlélte.Hónapok teltek el mire sikerült a férfira rábizonyítani tettét.Jogerősen 75 évet kapott.Kiskorú ellen elkövetett nemi bántalmazás miatt.Miért nincs igazság? Az biztos hogy megérdemelte a gennyláda de amíg amerikában tényleg keményen büntetik az erőszakot,addig nálunk csak azt hallani hogy "felfüggesztett","enyhített" büntetés vagy 2,3 év és újra szabadlábon vannak.Ha valaki bankot rabol vagy pénzt lop azt rögtön bekaszlizzák 15 évre is.Gondolok itt a wiszkisre.De aki félholtra veri a feleségét arra magasról szarnak.Oszt csak csóváljuk a fejünket ha azt halljuk hogy ez és ez leszúrta,szétverte,felgyújtotta,megette a feleségét,fiát,lányát stb.Magyarországon nem büntetik eléggé az erőszakot.Vagy nem törődnek vele?

2012. okt. 12. 21:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Igazságosság, nem igazság... Amúgy meg nincs, miért lenne? A jogpozitivizmusnak nem lényeges aspektusa az igazságosság: a lényeg, hogy jogbiztonság legyen.

Azt azért megnézném, ha valaki természetjogi alapokra akarná helyezni a hangsúlyt... jönne a sok libsi, hogy "ajjaj, keresztény restauráció". A kisember lenne a legjobban felháborodva.

Amúgy meg jogszabályokkal nem lehet megoldani semmit. Magyarországon az emberek erkölcsi állapota borzalmas.

2012. okt. 19. 11:49
 12/19 anonim ***** válasza:
Na igen, ahol erkölcs van, oda nem kell annyi törvény és szabályozás...
2012. dec. 4. 15:26
 13/19 anonim ***** válasza:

"Azért kíváncsi lennék, hogy benned, meg az újnáci haverjaidban mennyi magyar vér van..."

100% -ig ősi magyar családból származom, mind apai mind pedig anyai ágon. Családfám a tatárjárásig visszavezethető.

2012. dec. 4. 15:54
 14/19 anonim ***** válasza:

"100% -ig ősi magyar családból származom, mind apai mind pedig anyai ágon. Családfám a tatárjárásig visszavezethető."

LoL :D.

2012. dec. 4. 17:05
 15/19 anonim válasza:
Kedves előttem szóló "LoL" és egyéb hülye mozaik szakavakat használó hozzászóló: te is elmehetsz a levéltárba és visszabogarászhatod a saját családfádat, ha egyszer úgy döntenél érdekel ki fia borja vagy. De amúgy meg nem az számít kinek a vére folyik benned, mert nem ez a legfontosabb. Tiszteletem.
2013. júl. 16. 14:35
 16/19 anonim ***** válasza:

"Kedves előttem szóló "LoL" és egyéb hülye mozaik szakavakat használó hozzászóló: te is elmehetsz a levéltárba és visszabogarászhatod a saját családfádat, ha egyszer úgy döntenél érdekel ki fia borja vagy. "

Az is megtehetné ez, aki olyan BUTASÁGOT ír, hogy 100% magyar a családja. Én bennem kb. van 5% magyar, a többi cseh és sváb.

2013. júl. 16. 15:47
 17/19 anonim ***** válasza:

Kicsit off lesz:

15-ös: esetleg egyik vagy másik ágad vezethető vissza a tatárjárásig, és ők lehetnek színmagyarok. Azóta eltelt 30 generáció.

Mennyi is 2 a 30-adikpon? Azt hiszem 1 milliárd körül. 1 milliárd ősöd van. Közülük kettőről tudod, hogy színmagyarok. A többi bármilyen nációjú lehet.

(Én családfám egyik ágát vissza tudom vezetni I. István feleségéhez, több másik ágát egyéb magyar hírem emberekéhez, de van bennem pl Perzsa vér is - és gyanítom minden más is.)

Nincsenek "tiszta" magyar emberek (ahogy tiszta cseh, lengyel, sváb, , mindenki keveredett már a nagy számok törvénye alapján (hacsak nem éltek belterjesen, de az inkább csökkentette az öröklődés esélyét mint növelte. arámi, kínai, mongol és azték sincs).

2013. júl. 16. 18:41
 18/19 anonim válasza:

15 vagyok

épp ezért (is) mondtam, hogy nem ez a legfontosabb

2013. júl. 16. 21:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Kérdező! A Magyarnak mindég csak a pénz számított. Képletesen szólva, de ez így van, hogy a falatot is képes kinézni a szádból. Meg miből vett ilyen cipőt amiben éppen van az utcán (közben kínai cipő) stb. Úgy reszket a MAGYAR az utolsó kis 5.- Ft-rt is mint egy nyárfalevél. Szóval azért büntetik a pénzügyi lopásokat (a kicsiket) annyira mert akkor a nagyban csinálóktól (öltönyösök) ellopják a zsebpiszkot, amire végül is semmi szüksége nincsen, de úgy reszket érte mint a nyárfalevél (lehet, hogy még a barna is becsúszik a gatyába közben)Minden más bűncselekményt meg semennyire sem, mert köze nincsen a pénzhez.
2014. aug. 1. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!