Hogy lehetne megtámadni jogilag a kötelező bankszámla dolgot?
Nagyon unom, h hiába egybe veszem le a fizetésem, míg így is levonnak végül vagy 2 ezer forintot és most állítólag növelni akarják a díjat.
Akkor meg úgy vagyok vele, h beleverem a ....mat az egészbe, nem kell bankszámla, ha Csányi úrnak ilyen sokba kerül a tranzakció és adják kézbe a fizetésem.
Én dolgoztam meg érte nem a többi ***********ó!
És akkor még vágjak hozzá jópofát, h rajtam meg a többi becsületesen dolgozó emberen keresik magukat szarrá!
800 forint volt a legutóbbi levétel díja, biztos van 3 millió ügyfél, szal alsó hangon 2,4 millárd....

A JELENLEG HATÁLYOS MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE:
"158. § (1) A munkabért készpénzben vagy a munkavállaló által meghatározott bankszámlára utalással kell kifizetni.
(2) A munkabér bankszámlára utalással történõ kifizetése esetén, a munkáltatónak úgy kell eljárni, hogy a munkavállaló
munkabérével a bérfizetési napon rendelkezhessen.
(3) A munkabér kifizetése a munkavállaló részére költséget nem okozhat."
Tehát ha nyitottál bankszámlát, és az számodra kötséget jelent akkor így jártál. Majd máskor készpénzben kéred. Elvégre senki sem kényszeríthet arra, hogy számlára utaltasd.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!