Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bíróság mit fogad el bizonyí...

A bíróság mit fogad el bizonyítéknak?

Figyelt kérdés
Munkaügyi perben a munkavállaló ajánlottkénti felszólítását balesetből eredő keresetveszteségének a megfizetésének az igényét elfogadja e a bíróság az eredeti feladószelvényt? Ugyanis az történt hogy jogutódlás történt a munkáltatónál a jogelőd nem tájékoztatta balesetemről a jogutódot ezért Ő nem is tud állítólag a balesetemből adódó káraimról,s azt állítja szavakkal hogy nem kapott felszólításokat az ügyben. Ez esetben a bíróság hogyan dönthet? Köszönöm a válaszokat.
2012. okt. 4. 11:55
 1/6 anonim válasza:
Neked csak azt kell bizonyítanod hogy írásban felszólítottad káraid megtérítésére a munkaadódat, ehhez elég a feladóvény másolata is de kérésre az eredetit be kell tudni mutatni.E bizonyítékoknál csak az írásos bizonyítékok a mérvadók. A munkaadód közötti ellentéteket perpatvart figyelembe sem veszi a bíróság.A jogutódlás esetén a jogutódra átszáll a kártérítési felelősség.
2012. okt. 4. 16:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Ismereteim szerint az előző munkaadód a hibás mivel nem közölte a jogutódjával az esetedet. (nem is akart egyezkedni veled?) A bíróságok elfogadnak olyan bizonyítékokat is amit a munkavállaló nem tud beszerezni (pl:a munkaadó kötelezettsége bizonyos iratok kiadása).Elég sokáig elhúzódhat a pered márcsak azzal is,hogy egymásra fogják kenni,hogy senki sem tudott semmit! Valószínű az is,hogy szakértőt rendelnek ki az esetedhez aki megállapíthatja milyen mértékben károsodott az egészséged és aszerint veszik a keresetveszteséget.

Remélem kitartó vagy,jó idegrendszerrel megáldva, mert nagyon hosszú idődet fel fogja emészteni. Kérlek vidd végig azt amit elkezdtél és ne add fel akkor se,ha sírni támad kedved! Szorítok neked!!!!

2012. okt. 4. 16:52
 3/6 A kérdező kommentje:
A jogutód munkaadó nem is akar megegyezni szóba sem áll velem.De bizonyított az hogy értesült ügyemről,s állítólag fel kellett volna szólítania káraim előterjesztésére, amit elmulasztott, sőt a jogelőd írásban elismerte káraimat felszólításaimra és ígérte a káraim megfizetését. Sajnos mind a két munkáltató tagad mindent. Az eredeti ajánlott feladószelvényt bizonyítékként elfogadja e a bíróság? Mivel nem tértivevényes küldemény volt. Ugyanis a jogutód munkaadó azt mondja nekem azt kell kétséget kizáró módon bizonyítanom hogy Ők az írásos felszólításokat át vették , amit egy ajánlott levél nem tud bizonyítani.
2012. okt. 5. 09:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Kedves munkavállaló, ne hallgass a munkáltatóidra azok a hasznukra hajtják a vizet.

1.- a kétséget kizáró bizonyítékok büntető eljárásokra vonatkoznak.

2.-A bíróságok a bizonyítékokat elfogadottnak tekintik az ellen bizonyításig.

Neked van igazolható bizonyítékod egy részt a postai ajánló szelvény, másrészt azt írod hogy a jogutód munkáltatód igazolhatóan értesült a balesetből eredő károdról. Ezek a bizonyítékok elégségesek hogy a bíróság az elévülés megszakítását megállapítsa. Nem beszélve arról ha az is bizonyított hogy a jogutód munkáltató elismerte káraidat amire ígéretet adott a megfizetésre. Sajnos a munkáltatók minden tisztességtelenségeket elkövetnek a kártérítés megfizetésének elkerüléseire. Ezzel a bíróságok is tisztába vannak.Neked nyert az ügyed.

2012. okt. 5. 11:14
 5/6 A kérdező kommentje:
A fenti másik fórumon kapott választ bemásoltam ide. Kíváncsi vagyok a további véleményekre.
2012. okt. 5. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Az eredeti feladószelvényt elfogadja a bíróság!Nekem tíz évig tartott a pereskedés (üzemi balesetem volt)de végigcsináltam! A leveleimet mindenhova indigó felhasználásával írtam és az indigós részét lefűztem.Igen sokszor elő kellett vennem a másolatokat,míg nagy nehezen rájöttek (munkáltató,egészségbiztosítás,nyugdíjbiztosítás)nem tudnak a nevemben hazudni!!!!
2012. nov. 4. 03:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!