Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Állami gimnáziumban az igazgat...

Állami gimnáziumban az igazgató hozhat öltözködési szabályokat?

Figyelt kérdés
Pl. ki kell venni a piercinget, vagy nem lehet csak cicanadrágban lenni.
2012. szept. 29. 22:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Igen a házirendben meghatározhatja, hogy mit viselhetnek a tanulók, de büntetni nem lehet érte mert az öltözködés megválasztása az az szabadsággal függ össze. Megvannak azok a dolgok amiket a közoktatási törvény az iskolák hatáskörébe utal és meg vannak azok amiket nem. Előbbihez tartozik például a csengetési rend utóbbihoz pedig az öltözködés. Én sem támogatom azokat aki kihívóan öltözködik, de ezt ő választja meg a neveltetésétől fog függeni, hogy ki, hogy fog öltözködni. Tehát ha valaki intőt kap azért mert kihívóan öltözködik az alkotmányellenes.
2012. szept. 30. 17:23
 12/14 anonim ***** válasza:

Minden házirend a következőt tartalmazza:

"A Házirend ismerete és előírásainak betartása az iskolához való tartozás alapfeltétele. A

Házirend előírásait megszegő diákot fegyelmi intézkedésben - szaktanári, osztályfőnöki, igazgatói

figyelmeztetésben -, súlyosabb esetben fegyelmi büntetésben kell részesíteni (fegyelmi bizottsági

döntés, kiváltságok szüneteltetése, eltanácsolás felfüggesztéssel vagy anélkül)."

Ha nem kaphat büntetést, akkor mi a francnak a házirend?

2012. szept. 30. 17:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Az öltözködéséért nem kaphat büntetést, de ha nem tanul rendesen azért kaphat.
2012. szept. 30. 20:42
 14/14 anonim ***** válasza:
Én a gimnáziumokban főleg támogatnám az öltözködési szabályt! Sőt, szerintem nem ártana minden egyes giminek egyenruhát bevezetni. Persze nem valami béna köpenyeket, hanem stílusosakat fiúknak is és lányoknak is egyaránt. Nem szeretem ezt a tróger öltözködést, meg főleg azt nem, hogy fityognak a cuccaikkal. 21l.
2012. szept. 30. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!