Megtehet ilyet egy főnök?
Ahogy az első írja.
De ahhoz semmi köze, ha mondjuk otthon dohányzol.
Munkaidőben megtilthatja.
Köszönöm a válaszodat!:)
Én úgy értettem, hogy tegyük fel, hogy van kijelölt dohányzóhely, és természetesen munkaszünetben történik, hogy az ember elszív egy szál cigit. Ha mondjuk a szóban forgó ember nem szimpatikus a főnöknek és a főnök el akarja távolítani, de csak annyival indokolja a dolgot, hogy dohányzik, mert mással nem tudja...
Az attól függ!
Ha többször dohányzol ott ahol nem lehet és többször figyelmeztet akkor egy idő után szerintem kirughat. Ha a munkahely körülményei miatt esetleg nem is szabadna dohányoznod mert veszélyes akkor biztos hogy megteheti!!!
De ha minden ide vonatkozó szabályt betartasz, csak a kijelölt helyen dohányzol és mindezt a szabadiődben, pihenőidődben akkor nem.
Igen, velem megtörtent, veled is, vagy ettöl fenyegetve erzed magad?
Nalam amugy "mondvacsinalt" ok volt, mert masok mellettem dohanyozhattak es ö is.
Mivel köpni-nyelni sem tudtam, utana utanajartam, hogy ezt is csak 3-szori irasbeli fegyelmi utan tehette volna meg, amit veled alairat.
Értem.
Nem, engem nem fenyeget ez a veszély, mert most sajnos nincs is munkahelyem, de folyamatosan küldözgetem meg adom le az önéletrajzaimat. Csak szeretnék tisztában lenni ezzel, hogy ne legyen baj majd a későbbiekben. Manapság sajnos meglehetősen nehéz munkát találni, pedig se hülye nem vagyok, és alul iskolázott sem:/ Amúgy pedig épp leszokóban vagyok, csak nem megy olyan könnyen...
Amúgy a legutolsó munkahelyemről próbaidő alatt küldtek el, gondoltam arra is, hogy a dohányzás miatt, amit szünetben tettem, csak ugye a próbaidő alatti elküldést a munkáltatónak nem kell megindokolnia. Aztán később kiderült, hogy azért küldtek el, mert valakinek kellett a helyem. (Egy olyan embernek, akinek kb. a fél családja ott dolgozik.)
Az durva, hogy téged emiatt küldtek el, egy mondvacsinált ürüggyel! Főleg, hogy mások is dohányoztak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!